BlogZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING MET WERKPLEKKEN DIE GEMAAKT ZIJN IN NEDERLAND

ZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING MET WERKPLEKKEN DIE GEMAAKT ZIJN IN NEDERLAND

Een van de meest voorkomende meubelstukken die dagelijks intensief gebruikt wordt in onze werkomgeving is het in hoogte verstelbaar bureau. Afwisselend staand en zittend werken is gezonder dan heel de dag zitten. Dit is algemeen bekend. Wat maar heel weinig mensen weten is waar deze werkplekken van gemaakt zijn, waar deze meubelstukken geproduceerd worden en wat de impact hiervan is op de gezondheid, CO2 en het milieu als we ze niet meer kunnen gebruiken. Juist hier onderscheidt het gezonde en circulaire bureau van TRIBOO zich van alle bureaus die verkrijgbaar zijn in de markt. Met de #GREENGRIDZ lichtgewicht bureaubladen en de EverUse akoestische bureauschermen wordt het verschil gemaakt. Wij introduceren de nieuwe norm als het gaat over gezond en circulair werken. Het gezonde en circulaire bureau met de laagste CO2 footprint!

Wat zijn #GREENGRIDZ bureaubladen?

#GREENGRIDZ is het circulaire meubelconstructie paneel met een gezonde missie. Het is de duurzame vervanger voor massieve niet herbruikbare meubelpanelen als spaanplaat en mdf. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland en kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval reststromen. De bron voor deze adapter zijn cellulose vezels uit onder andere karton, melkpakken, hennep en hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelconstructie paneel dat veelzijdig is in gebruik.

Wat zijn EverUse akoestische bureauschermen?

EverUse is het circulaire isolatiemateriaal wat wordt gemaakt van papier en karton afval in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde omgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

100% NL WERKPLEK

Een werkplek gemaakt in Nederland, frame, lichtgewicht bureaublad en gezond akoestisch bureauscherm. Nederlandse makelaardij om super trots op te zijn en wat een hoop CO2 scheelt ten opzichte van werkplekken die uit verre landen worden geïmporteerd. Door uw aanschaf wordt tussen de 60 en 90% minder materiaal onttrokken aan onze aarde en 60% minder CO2 uit gestoten. U zorgt ook voor lokale werkgelegenheid en het behoud van Nederlands vakmanschap en innovatie. Dat zet u allemaal in beweging door te kiezen voor een lokaal geproduceerd Nederlands product.

Verder lezen:

NO ELECTRIC THUIS WERKPLEK – KIES VOOR ECOLOGISCHE VOORDELEN VAN  INNOVATIEF MECHANIEK EN WERKBLAD

VERANDER EEN UNIEK MEUBELPANEEL GEMAAKT VAN AFVAL IN EEN GEZONDE ONTMOETINGSTAFEL EN ZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING.

alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.