Blog

We laten graag zien aan onze klanten dat wij aan circulariteit en afval loze steden werken!

Zichtbaarheid van circulaire producten in de werkomgeving is een belangrijke stap op weg naar een andere mindset over hoe wij met grondstoffen moeten omgaan.

Als je binnenkomt bij Sweco Middelburg wordt je sinds kort verrast door een spraakmakende circulaire ontvangstruimte gemaakt van afval. Richard Koops Business Developer Stad van de Toekomst en duurzaamheidsmanager bij Sweco legt uit. Wij geven dagelijks advies over de transitie naar circulaire economie en afval loze steden. De praktische toepassingen die dit nu al mogelijk maken laten we dan ook graag aan onze klanten en onze collega’s zien. Zichtbaarheid van circulaire producten in de dagelijkse werkomgeving is voor ons een belangrijke stap op weg naar een andere mindset over hoe wij met grondstoffen moeten omgaan.

Samen met Triboo is een nieuw ontwerp voor deinrichting van de ontvangstruimte gemaakt. Een ruimte waar onze gasten al wachtend kennis kunnen maken met circulair denken en circulair doen. Het meubilair voegt gebruikswaarde toe aan de ruimte met de wetenschap dat de producteneindeloos hergebruikt kunnen worden en we ze ‘tijdelijk’ in ons kantoor hebben opgeslagen. We maken het tastbaar en begrijpbaar voor iedereen.

Ontzettend blij ben ik met het resultaat waarin niet alleen herbruikbare grondstoffen worden gepresenteerd maar ook hoe in het ontwerp en technische uitwerking circulair denken wordt toegepast. Met oog op de gehele levenscyclus is er nagedacht over onderhoud en remontabel zijn bij einde gebruiksduur. De unieke bevestigingsmaterialen en productietechnieken voor de kast, lounge chairs en salontafels trekken bij menig engineer de aandacht. Circulair bouwen gaat ineens niet meer over afval en recycling maar over gave technische oplossingen.

Je ziet dat aansprekende voorbeelden mensen inspireert en tot gespreksstof leidt. Ontzettend trots en dankbaar dat we hiermee het circulaire denken en circulair doen een stap verder krijgen en werken aan een toekomstbestendige samenleving.