Blog

WAAROM ANNA BLOM KIEST VOOR EEN NO ELECTRIC ZIT STA THUISWERKPLEK VAN TRIBOO

Voor Anna is het belangrijk dat het zit/sta bureau zo min mogelijk haar proces verstoort. Met de NO ELECTRIC blijft zij in de FLOW!

Haar naam is Anna en ze is een animator, oftewel zij maakt tekenfilms. Niet een baan waar je vaak over hoort, maar wel eentje waar we vaker resultaat van zien dan we denken. Veel films en reclames hebben animatie. Anna werkt met de hand getekende animatie: ieder plaatje is apart getekend. Dit doet zij op de computer met een screen tablet: een computerscherm waar zij direct op kan tekenen met een speciale pen die fungeert als muis en ook de druk op de pen registreert.

Maar ja, hoe komt een mens nou bij animatie terecht? Vanaf het moment dat zij begreep dat ze plaatjes kon maken is ze daarmee bezig geweest. Dat begon met vingerverf en groeide door naar leren hoe je een potlood vast moet houden. Zij draaide vroeger ook meestal kleurplaten om, zodat ze op de achterkant van het blaadje haar eigen tekening kon maken. Na eerst een "gewone" studie te hebben geprobeerd, wat niet werkte, is zij gaan kijken naar waar haar passie ligt. Bij tekenen natuurlijk! Zij tekende toch altijd al op alles wat los en vast zat. Dus het moest kunstacademie worden. Daar is zij de animatie richting op gegaan om haar eigen tekeningen leven in te blazen.

Nu, na een bachelor en master diploma in animatie te hebben behaald, is zij een freelancer. Soms werkt ze voor studios en dan komt het voor dat ze op locatie moet werken, maar voor veel ander soorten projecten werkt zij vanuit huis. Vandaar dat ze dus ook haar eigen screen tablet heeft en dat ze een zit/sta bureau wilde. En die heeft ze nu!

Als kunstenaar is het gemakkelijk om als een garnaaltje opgekruld achter je bureau te zitten. Alleen het ding is, je hebt je hele arm nodig. Tekenen doe je vooral vanuit de schouder, dus je wil er voor zorgen dat je hele lichaam gezond is. En 8 uur achter elkaar op een stoeltje zitten en met je neus tegen je scherm aan draagt daar duidelijk niet aan bij. Veel mensen zullen het concept van "in de flow zitten" wel herkennen. Zeker met creatieve beroepen is het belangrijk dat je daarin ongestoord verder kunt. Voor Anna was het daarom belangrijk om een zit/sta bureau te vinden wat zo min mogelijk mijn proces verstoort en het NO ELECTRIC zit sta bureau doet dat voor me! Knop inknijpen, bureau omhoog schuiven en meteen weer verder gaan. Geen gedoe met één of andere slinger te moeten draaien of te moeten wachten op een traag elektrisch motortje... Echt super!

Voor Anna is het echt heel fijn om te kunnen staan tijdens het werk. Zij vindt het zelf heel lekker om dan haar bureau ietsje hoger te zetten, zodat zij niet alsnog over haar scherm gebogen staat. Gewoon even tussendoor lekker kunnen staan doet zó veel voor haar! Niet alleen dat haar lichaam zich lekkerder voelt, maar het geeft ook meer energie en dat is erg welkom.

En nog even terugkomend op die screen tablet... Dat ding is ZO zwaar! Het standaard blad bij een traditioneel bureau is erg zwaar, dus zou je meteen over de limiet zitten van wat het bureau zou kunnen dragen en dan zou de laptop er nog niet eens op staan. Maar dat was snel opgelost met een lichtgewicht #greengridz bureaublad! Dit scheelde 18 kilo materiaal ten op zichten van een massief blad! En het mooie daarvan was ook nog eens dat ik véél meer keuze had in kleurtjes! Dus ik ben uiteindelijk gegaan voor een donkergroen blad met een wit frame van het bureau. Het geeft me een beetje het gevoel van een berkenboom.

Naast werk kan Anna ook goed genieten van haar werkplek in eigen tijd. Zij zit nog graag te tekenen in haar vrije tijd en is bezig met het uitvogelen van een verhaal wat haar leuk lijkt om te vertellen. Zij vindt het zelf het leukste om verhalen te vertellen waar een boodschap in zit die mensen echt iets brengt! Short stories with life lessons! In haar eigen werk kan ze dat natuurlijk gemakkelijk doen, want dan is zij de enige die er iets over te zeggen heeft! En als zij dit ook in haar betaalde werk kan krijgen, dan is dat een geweldige bonus. Dat is volgens Anna vooral mogelijk als er een fijne synergie met de klant is, iets waar zij zelf graag naar streeft.

En op de sporadische momenten dat Anna niet aan het tekenen is, is ze meestal aan het kletsen met vrienden en komen al gauw de spelletjes tevoorschijn. Of ze is lekker aan het zingen, hoewel dat ook heel goed tegelijk kan met tekenen, haha!

Mocht je dit alles lezen en nou denken "hee, misschien is daar een leuke samenwerking mogelijk", neem alsjeblieft een kijkje in mijn online portfolio en stuur me een mailtje!

http://annapietjeblom.com/

annapietjeblom@gmail.com