voorbeelden uit de circulaire economie

VERGADER JE FIT MET DE CIRCULAIRE PING PONG VERGADERTAFEL!

Dat vergaderen niet saai hoeft te zijn en bijdraagt aan een gezonde work style  bewijzen ze bij Sweco in Arnhem. Gezond vergaderen is FUN, effectief en past bij de generatie die de steden van de toekomst ontwerpt. En dat de vergadertafel gemaakt is van bouwafval en hiermee de afvalberg en CO2 emissie kleiner word is mooi meegenomen.

Van grondstoffen verbranden voor GROENE energie naar energie verbranden tijdens een potje PING PONG op afval  

Het materiaal is geupcycled uit het afval op de bouwplaats en hergebruikt i.p.v.weg gegooid. Veel materialen op bouwplaatsen worden ongebruikt of eenmalig gebruikt weggegooid. Waardevolle materialen veranderen hiermee op epische schaal in waardeloos afval. 60 miljoen ton afval produceren we jaarlijks met elkaar. 24% hiervan komt uit de bouwnijverheid en wordt dagelijks over de weg getransporteerd van warehouses naar de bouwplaats en van de bouwplaats naar afvalverwerkers. Dit veroorzaakt een enorme CO2 uitstoot. Slechts 4% wordt ook daadwerkelijk echt gerecycled.

Dat moet anders! Dat kan anders!

Sweco wil dat de circulaire economie en afval loze maatschappij zichtbaar zijn in de organisatie. Door circulaire producten te gebruiken die gemaakt zijn in Nederland en gemaakt zijn van afval draagt Sweco met haar bedrijfsvoering bij aan het terugdringen van verspilling en verkleinen van de afvalberg. Het is een bewuste keuze om te kiezen voor circulaire producten omdat hiermee de CO2 footprint wordt gereduceerd. Met de ping pong vergadertafel leert iedereen op een speelse manier anders te kijken naar materialen en innovatieve constructies en wordt deze kennis weer toegepast in haar ontwerpen.

Wil je ook vergaderen of PING PONG spelen op afval doe dan mee. Help het afvalprobleem al spelend te verkleinen.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen