Blog

VERANDER EEN UNIEK MEUBELPANEEL GEMAAKT VAN AFVAL IN EEN GEZONDE ONTMOETINGSTAFEL EN ZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING.

Als u ze gaat gebruiken, zet u de circulaire economie in beweging en komt de afvalloze maatschappij stap voor stap dichterbij. Doe mee en wacht niet langer.

TRIBOO heeft 70 innovatieve meubelpanelen klaarliggen om mooie tafels van te gaan maken. Innovatief omdat deze panelen geen schadelijke stoffen bevatten en cradle to cradle gecertificeerd zijn. Innovatief omdat ze gemaakt zijn van cellulose afvalvezels geupcycled uit melkpakken. Innovatief omdat de lijm losmaakbaar is zodat 100% hergebruik van het kernmateriaal mogelijk wordt en zelfs de lijm hergebruikt kan worden. Innovatief omdat u zelf een rol kunt spelen bij het in beweging zetten van de circulaire economie. Innovatief omdat uw duurzame ambities zichtbaar worden in het interieur van uw kantoor.  

TRIBOO VERANDERT 2.660 KILO WAARDELOOS AFVAL IN 70 WAARDEVOLLE MEUBELPANELEN

Zittend op een berg van 2.660 kilo waardeloos afval of beter gezegd voorheen waardeloos afval. Verteld Marc van der Heijden, directeur van TRIBOO, over de transformatie naar 70 waardevolle meubelpanelen waar allerlei soorten meubels van gemaakt gaan worden.  

WAAROM IS HET MEUBELPANEEL GEZOND EN INNOVATIEF?

Het meubelpaneel is innovatief door het materiaal waar het van gemaakt is en de manier waarop de vezels en het laminaat gebonden worden. Het is gemaakt van cellulose vezels. Geupcycled uit melkpakken die wij dagelijks weggooien en hierdoor belanden in het afval. De natuurlijke vezels worden met water, druk en met hitte geperst tot gezonde circulaire panelen. Er zitten geen giftige bestanddelen in en geen vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde. Dat is goed voor het welzijn van mens en milieu. Het is een cradle to cradle gecertificeerd basis materiaal.

HET BIJZONDERE GEHEIM ZIT ONDER DE AFWERKING VAN HET BLAD

Een onafgewerkt meubelpaneel herkent u nog niet als het blad van uw vergadertafel of de pantry waar u dagelijks uw koffie haalt. De panelen moeten nog worden afgewerkt. Op de traditionele manier wordt er een laminaat aangebracht met lijm waardoor de kern en het laminaat onlosmakelijk aan elkaar verbonden worden. Hierdoor kan het niet worden hergebruikt en beland het aan het einde van de levensduur in de verbrandingsoven.

HET KERNMATERIAAL KAN OPNIEUW GEBRUIKT WORDEN ALS PANEEL OF GRONDSTOF

Om dit circulair te doen en de kern van het paneel te kunnen hergebruiken passen wij een revolutionaire innovatie toe. Zo kunnen wij de materialen op een gezonde manier aan elkaar verbinden en op een gezonde manier weer van elkaar scheiden. Eenvoudig met warmte.

Hierdoor zijn wij in staat het kernmateriaal opnieuw her te gebruiken door het te voorzien van een andere afwerking of het kernmateriaal te laten verpulpen tot grondstof en er zo opnieuw een meubelpaneel van te maken. Ook de lijm wordt volledig hergebruikt en blijft hiermee haar waarde behouden.

MAAR HET BELANGRIJKSTE KOMT NU EN DAT BENT U!

Zolang u niet betrokken bent en geen andere keuze gaat maken bij het inrichten van uw kantoor, gaat deze innovatie het niet redden. Dan blijven we op de oude manier materiaal verspillen, CO2 uitstoten en ons milieu belasten.

SAMEN ZETTEN WE DEZE REVOLUTIONAIRE INNOVATIES IN BEWEGING

TRIBOO zet samen met u deze revolutionaire innovaties in beweging en maakt de oplossing voor u beschikbaar. Niet door te praten maar door te doen. Wij hebben 2.660 kilo waardeloos afval verandert in 70 waardevolle meubelpanelen. Als u ze gaat gebruiken als bureaublad, vergadertafel of pantry zet u de circulaire economie samen met ons in beweging en komt de afvalloze maatschappij stap voor stap dichterbij. Doe mee en wacht niet langer.