Blog

VASTGOEDONTWIKKELAAR BRIVEC VERDUURZAAMT MET CIRCULAIRE AFVALSCHEIDING

Met de ingebruikname van 75 NoTrash circulaire afvalscheidingsstations is 1.125 kilo waardeloos afval verandert in waardevolle circulaire producten.

Kantoorverhuurder Brivec heeft met de ingebruikname van 75 NoTrash circulaire afvalscheidingsstations 1.125 kilo waardeloos afval veranderd in waardevolle circulaire producten. Hierdoor wordt opnieuw een stap gezet in de verdere verduurzaming van hun locaties.

WE MERKEN DAT ONZE HUURDERS DUURZAAMHEID NET ALS WIJ STEEDS BELANGRIJKER VINDEN.

De eerste vier 100% circulaire NoTrash stations zijn vandaag geleverd bij het hoofdkantoor van Brivec in Nunspeet.  Arjen Westerbroek, projectmanager van BusinessCenter.nl en Cynthia Huiskens, medewerker vastgoedservices bij Brivec namen ze in ontvangst

Westerbroek; “We hebben in eerste instantie al onze locaties van een Energie A-label voorzien. Hoewel pas per 1 januari 2023 onze kantoorpanden een C-label hoeven te hebben willen we versneld duurzame stappen zetten. Zo hebben we onder andere op een aantal locaties zonnepanelen en op alle locaties ledverlichting geïnstalleerd. We merken dat onze huurders duurzaamheid net als wij steeds belangrijker beginnen te vinden.”  

MET CIRCULAIRE MATERIAALKEUZE KUNNEN WE EEN VERSCHIL MAKEN

Brivec wil op deze manier een bijdrage leveren om de circulaire economie en de afvalloze maatschappij te helpen versnellen. Westerbroek: "Toen we hoorden van TRIBOO's NoTrash afvalscheidingsstations hoefden we niet lang te twijfelen. Ook met circulaire materiaalkeuze kunnen we een verschil maken. We zijn ons ervan bewust dat met kleine aanpassingen en acties een hoop teweeg kan worden gebracht".

Enthousiast licht Westerbroek verder toe: "De NoTrash is gemaakt van 100% kunststofafval wat anders in de verbrandingsoven terecht was gekomen. Dit inspireerde ons de samenwerking met TRIBOO aan te gaan. Hoewel afvalscheiding niet benodigd is voor het energie A-label dachten we; waarom zouden we dit niet doen? En dan maar meteen helemaal goed met duurzame prullenbakken."

DOOR BRIVEC IS DE AFVALBERG KLEINER GEWORDEN EN 1.125 KILO GRONDSTOFFEN ZIJN NIET VERBRAND!

Er zijn geen nieuwe grondstoffen gewonnen uit de aarde maar er is gebruik gemaakt van datgene wat we al ontgonnen hebben. De producten zijn gemaakt in Nederland dus weinig kilometers zijn gereden om op de plaats van bestemming te komen. En dat scheelt keer op keer CO2.

Brivec ziet deze investering als een mooie manier om een circulaire bijdrage te leveren én huurders en bezoekers te inspireren hetzelfde te doen.