voorbeelden uit de circulaire economie

Geniet bewust van je vakantie

We gaan allemaal weer onbezorgd op vakantie! Record na record wordt gebroken. Aantal kilometer file, aantal vluchten naar verre bestemmingen, stress levels, temperaturen, miljarden tonnen plastic afval, overstromingen, stijging van de CO2. En de lijst gaat maar door en door en door.

Soms lijken grote problemen onoplosbaar voor een mens

Elke dag weer worden we gebombardeerd met deze grote problemen. Je zou er bijna gestrest, depressief of onverschillig van raken. Je zou als mens kunnen gaan denken dat jij het verschil niet kan maken en dat het wel goed is zo. We zien wel, we betalen ten slotte belasting dus er zal vast wel een grote organisatie zijn die dit voor ons oplost.

Alle grote problemen zijn oplosbaar door ze samen klein te maken en verantwoordelijkheid te nemen

De vakantie is het voorbeeld bij uitstek. Jaarlijks belanden vele tonnen aan plastic verpakkingen, flesjes, blikjes en rietjes door ons gedrag in de natuur, met alle gevolgen van dien. De oplossing hiervoor is eenvoudig. Iedereen neemt zijn consumpties mee de natuur in. En iedereen neemt de verpakkingen van zijn consumpties weer mee de natuur uit. Scheid het in de daarvoor aangewezen containers of neem het mee naar je verblijf en doe het daar.

Lekker genieten van de vakantie, batterijen opladen en de natuur in balans achter laten

Zo creëren we geen probleem en hoeven we dit ook niet op te lossen. Dan hoeven er geen vrachtwagens te rijden die zand moeten zeven of afval op te halen. Zo blijft alles schoon en mooi en verstoren wij de balans niet. Zo kunnen we met zijn allen blijven genieten en de dieren en bomen en alle andere levende wezens met ons.

Alles is een en we zijn allemaal met elkaar verbonden. Als we allemaal iets doen, doen we samen heel veel.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen