Blog

TRIBOO SCHROEFT PRODUCTIE OP VAN MODULAIRE SCHEIDINGSWANDEN MET CORONA VIRUS MODULE GEMAAKT VAN GERECYCLED PLEXIGLAS.

Drie problemen op een elegante wijze eenvoudig en snel opgelost. Gezondheid, privacy en geluid.

Stap voor stap gaat de economie weer langzaam in beweging komen. De bedrijvigheid gaat weer toenemen op de kantoren. Echter de gevolgen van het corona virus zullen wel voorlopig zichtbaar blijven in onze omgeving. Er zullen aanpassingen nodig zijn op de werkplekken zodat we weer veilig en met plezier aan de slag kunnen.

Veel oplossingen die nu ineens overal aangeboden worden zijn goedkoop uitziende schermen van plexiglas waar esthetisch nog veel te verbeteren valt. Daarnaast waren er voor deze crisis nog een aantal andere ontwikkelingen gaande in de kantoren van Nederland die verandering verlangden. Kantoortuinen die niet blijken te werken zoals men bedacht had en de geluidsoverlast als een van de meest gehoorde klachten.

DRIE PROBLEMEN OP EEN ELEGANTE WIJZE OPGELOST MET EEN WANDOPLOSSING.

Het meubelstuk wat deze drie problemen op een elegante manier oplost, is de modulaire akoestische scheidingswand van TRIBOO. Op een snelle en eenvoudige manier bouw je met lichtgewicht modules de opstelling die gewenst is. Slimme verbindingen die je in elkaar schuift en klaar ben je, in een paar minuten staat het systeem. Geen lijm, schroeven of spijkers waardoor je flexibel het meubel van vorm kan laten veranderen als de werkwijze of bezetting van het kantoor verandert.

MODULAIRE SCHEIDINGSWANDEN VOOR GEZONDE EN CIRCULAIRE WERKPLEKKEN

De modulaire scheidingswanden kunnen worden opgebouwd met verschillende lichtgewicht modules. Hierdoor kan er flexibel worden gebouwd en kunnen opstellingen worden gemaakt in verschillende vormen. De meest voorkomende vormen zijn C, H, L en T. De wanden zijn verkrijgbaar in diverse standaard afmetingen en passend voor de meeste bureaus.

EENVOUDIG MEER PRIVACY CREËREN EN PRODUCTIVITEIT VERHOGEN

Door het plaatsen van de modulaire scheidingswanden ontstaat er een ruimte in een ruimte. Hierdoor ontstaat er voor de gebruiker meer privacy waardoor er meer geconcentreerd gewerkt kan worden zonder steeds te worden afgeleid. De dynamiek in open kantoortuinen is dermate concentratie verstorend dat een werknemer ongeveer twee keer zo lang over een taak doet. Dit leidt tot een productiviteitsverlies van gemiddeld 86 minuten per dag. Dit zijn omgerekend 24 werkdagen per werknemer per jaar. Bovendien maakt een medewerker 50% meer fouten in het werk dat hij of zij wel afkrijgt. Vooral complexe taken, waarvoor een hoge mate van concentratie vereist is, hebben te lijden onder de effecten van de open kantooromgeving. Tussen de verstoringen door blijven er slechts 11 ongestoorde werkminuten per uur over. Onderzoekers van de Universiteit van Californië becijferden dat het gemiddeld 23 minuten en 15 seconden duurt voordat iemand weer geconcentreerd aan het werk is na een concentratie verstorende gebeurtenis.

AKOESTISCH COMFORT VERHOOGT DE CONCENTRATIE

De binnenzijde van de modulaire scheidingswand is geperforeerd waardoor geluid bij de bron geabsorbeerd wordt. Niet is dit alleen fijn voor de gebruiker maar ook voor de andere gebruikers die in de buurt werken. Door de verschillende eilanden te installeren in een open kantoortuin wordt het akoestisch comfort aanzienlijk verbeterd en nemen de geluidsklachten af.  

CORONA VIRUS MODULE VAN GERECYCLED PLEXIGLAS ZORGT VOOR VEILIG EN GEZOND WERKEN

Aan de bovenzijde van de modulaire scheidingswand kan optioneel een corona virus module geplaatst worden om er voor te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken.  Als  de module niet langer nodig is, kan deze simpelweg verwijderd worden en door middel van een sierstrip kan de holte opgevuld worden en staat er nog steeds een prachtig meubel. De corona virus modules gemaakt van gerecycled plexiglas kunnen weer worden geretourneerd bij TRIBOO die er voor zorgt dat deze opnieuw hergebruikt kunnen worden.  

#GREENGRIDZ PANELEN ZORGEN VOOR STEVIGE LICHTGEWICHT WAND CONSTRUCTIE

De modulaire scheidingswanden zijn gemaakt van de lichtgewicht #GREENGRIDZ meubelconstructie panelen.  #GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.    

Het constructiepaneel levert een belangrijke bijdrage aan de gezonde werk en leef omgeving. Het is CARB2 gecertificeerd, het bewijs dat het een product is dat veilig is. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar.

Door de innovatieve lichtgewicht constructie zijn er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan traditionele massieve meubelpanelen. De CO2 uitstoot ligt zelfs 60% lager. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht wordt er minder brandstof tijdens het transport gebruikt terwijl er 50% meer volume kan worden vervoerd.  

Door het GRID systeem is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling.

SCHEIDINGSWANDEN ZORGEN VOOR MINDER VERSPREIDING VAN ZIEKMAKENDE BACILLEN

Werknemers in kantoortuinen zijn tot 62% vaker ziek dan mensen in een kantooromgeving met scheidingswanden. Ziekmakende bacillen hebben vrij spel in een werkomgeving zonder scheidingswanden, waardoor medewerkers vaker worden blootgesteld aan besmettelijke ziekten zoals de griep en het corona virus. 72% van de mensen gaat namelijk toch werken als ze ziek zijn.