BlogTriboo pitcht #GREENGRIDZ Waste Panels op Building Holland 2019

Triboo pitcht #GREENGRIDZ Waste Panels op Building Holland 2019

Tijdens de Building Holland 2019 pitcht TRIBOO bij de Community of Innovation van Cirkelstad haar innovatie #GREENGRIDZ Waste Panels.

De statement is kristal helder:

WIJ GAAN IN NEDERLAND ALLE ONGEZONDE WAARDELOZE MEUBELEN VERVANGEN VOOR GEZONDE WAARDEVOLLE EN CIRCULAIRE MEUBELEN!

DOE MET ONS MEE!

 

Van afval kun je alles maken!

Met #GREENGRIDZ waste panels maak je bureau bladen, kasten, keukens, bedden,pantry’s en nog veel meer. Dit nieuwe innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval = grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere oude kleding, stro, karton, hennep, afval hout.  

Nooit meer afval en 100% herbruikbaar

Het paneel is circulair en 100% herbruikbaar. Als de grondstof weer wordt ingeleverd ontvangt de klant de grondstofwaarde van het materiaal en wordt de plaat verpulpt om vervolgens weer tot nieuwe plaat geperst te worden. Zo kunnen 50 bureaubladen getransformeerd worden in een keuken en andersom.

CO2 uitstoot 60% lager dan bij traditionele plaatmaterialen en geen toegevoegde FORMADEHYDE

#GREENGRIDZ is CARB2-gecertificeerd ener zijn veel minder grondstoffen nodig bij de productie. De CO2 uitstoot bij de productie is 60% lager dan bij traditionele plaatmaterialen. Het is volledig biologisch afbreekbaar en licht, wat tijdens transporteren zorgt voor minder brandstofverbruik.

Made in Holland betekent lage CO2, innovatie en werkgelegenheid  

#GREENGRIDZ wordt in Nederland gemaakten daar zijn we trots op. Hierdoor zijn er geen enorme vrachtschepen met stookolie nodig om het product van ver weg op de plek van bestemming te krijgen.Ook behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.