voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO maakt circulaire meubels in Nederland met 21ste eeuws vakmanschap

Nooit meer iets weggooien, omdat het niet meer hergebruikt kan worden. Geen kostbare grondstoffen verbranden, omdat ze onlosmakelijk verkleefd zijn of gifstoffen bevatten.

In plaats daarvan slaan we zuivere grondstoffen op in prachtige meubels, zodat ze telkens weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Dankzij onze demontabele, circulaire meubels geven we grondstoffen een eeuwig leven.

21ste century vakmapschap

De circulaire economie groeit harder dan ooit, dankzij de vele koplopers die kiezen voor een betere toekomst. Het bijzondere is dat we niet alleen de grondstoffen en materialen een tweede leven geven. Ook vakmanschap krijgt een tweede leven; 21ste century vakmanschap.

Onze meubels halen hun kracht uit technieken van vroeger. Klassieke verbinding uit de meubelmakerij en houtbewerking worden vandaag met onze moderne productietechnologie uitgevoerd tot op de 0.1mm precies. De kunst van de oude meesters, uitgevoerd door de robots van vandaag.

Glue = taboo

Dankzij deze precisie is elk meubel een puzzel die binnen een paar minuten in elkaar is te zetten. De vernuftige verbindingen zorgen voor een ijzersterk geheel, zonder dat er ook maar één schroef, spijker of drupje lijm aan te pas komt.

Onze meubels kennen hierdoor een ongekend lange levensduur. Elk meubel is build-to-last, zoals ook vorige generaties hun meubels ontwierpen als erfstukken. En mocht er toch een keer een schade ontstaan, dan maken we met dezelfde precisie  het onderdeel opnieuw. Zo gaat het nog langer mee, want u heeft het recht om uw meubel te repareren.

Biobased, herbruikbare materialen van afvalvezels

Onze meubels zijn niet alleen duurzaam vanwege de kwaliteit, maar juist ook vanwege de materialen die we gebruiken. Wij gebruiken uitsluitend gezonde, circulaire grondstoffen. Elk materiaal bestaat voornamelijk uit afvalvezels en is niet gebonden met formaldehyde of andere chemische, toxische toevoegingen. Daarnaast gebruiken we elke plaat weer 100% opnieuw aan het einde van de levensduur.

De materialen zijn gemaakt van landbouwafval, koffiedrab, vertrouwelijk papier of melkpakken. Deze afvalvezels worden waardevolle grondstoffen die we oneindig blijven hergebruiken, omdat we ze eenvoudig weer uit elkaar kunnen halen. Een tafel wordt een stoel, of een deur of een keuken.

100% made in Holland

Zo geven we gezondheid, duurzaamheid en vakmanschap weer een plaats in ons prachtige land. Want elk meubel is 100% made in Holland. Daarmee stimuleren we Nederlandse innovatiekracht, circulaire industrie en de werkgelegenheid voor mensen die ook een positieve bijdrage willen leveren aan de wording van de circulaire economie en de afvalloze maatschappij.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen