voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO lanceert tafel KRUIS speerpunt van een revolutionaire collectie circulair meubilair.

De 1e en 2e Industriële Revolutie zorgde via massaproductie voor de toegankelijkheid van goederen. Door de globalisering en de digitale revolutie is deze massaproductie uitbesteed om een zo hoog mogelijke efficiëntie, marge en daarmee winst te behalen. Deze massaproductie heeft geleid tot een hoge mate van standaardisatie waarin de consument haar keuzevrijheid verloren heeft ten opzichte van de ambachtelijke manier van werken.

Door de productie niet meer in eigen land te houden is er weinig controle op het eindproduct, gaat er waardevolle kennis en ervaring – en daarmee innovatie – verloren en zijn er vaak klachten over de kwaliteit van het gestandaardiseerde eindproduct. Bovendien gaat deze uitbesteding meestal gepaard met ernstige milieuvervuiling en schrijnende arbeidsomstandigheden.

Wij geloven dat het anders kan. Wij gaan de 4e industriële revolutie ontketenen!

Onze digitale productietechnieken zoals 3D printen en CNC frezen zijn in staat het digitaal ontwerp direct fysiek te maken.Hiermee maken wij de Hollandse maakindustrie weer concurrerend en kan massaproductieweer gewoon in Nederland gemaakt gaan worden. Wij gaan een 4e Industriële Revolutie ontketenen met onze digitale productietechnieken.

Door ontwerp, productie en verkoop op één plek te houden hebben we volledige controle op het proces en het product. En door ook de service in eigen hand te houden weten we precies wat onze klanten willen.Ambacht en industriële productie worden op deze manier prachtig gecombineerd:digitaal vakmanschap.

Tafel KRUIS – een slimme puzzel - 100% Made In Holland

Door ons digitale ontwerp- en productieproces hebben wij geen voorraad meer nodig. Hierdoor zijn wij in staat al onze ontwerpen volledig op maat en in gewenste materialen te leveren. Tafel Kruis is standaard beschikbaar in 40 variaties, met nog eens 400 op aanvraag. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een uniek patroon of logo in te leggen met computergestuurd lasersnijden. En dit alles is supersnel geleverd. Dankzij 0,1 mm precisie van onze CNC frees zijn de meubels bovendien in een mum van tijd in en –uit elkaarte schuiven, zonder verbindingsmiddelen. Geen lijm (formaldehyde), geen schroeven of andere laagwaardige verbindingen. De voordelen van massaproductie worden hiermee gecombineerd met het maatwerk van de 4e industriële revolutie. Met een minimum aan materiaal verlies.

Voor jou op maat gemaakt met enkel duurzame materialen.

De puurheid van de producten komen niet enkel tot uiting in de esthetiek en de op het oog lijkende eenvoud door de herinterpretatie van oude, ambachtelijke houtverbindingen. Deze puurheid komt ook tot uiting in het materiaalgebruik. Alle materialen zijn geselecteerd op duurzame eigenschappen, waarmee de tafel KRUIS een verantwoorde en duurzame keus wordt. De meeste materialen zijn gemaakt van reststromen, of groeien zo snel dat de bron feitelijk onuitputtelijk is. Op deze manier kan je meubel na het eerste of tweede leven zo weer terug de natuur in.

Materialenpaspoort
Weet wat je bijdraagt! Alle geleverde componenten worden voorzien van een materialenpaspoort. Onderdelen zijn te herleiden, productie en efficiëntie zijn volledig transparant. Het paspoort is transparant over efficiëntie, zaagsel/afval en restmateriaal. Het geeft informatie over de opgeslagen hoeveelheid CO2 en in hoeverre het product of project daarmee CO2 negatief is.

Circulair en herbruikbaar passend in de nieuwe economie!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen