BlogTRIBOO LANCEERT REDWOOD COLLECTIE BOOMSTAM TAFELS VAN HOLLANDS HOUT

TRIBOO LANCEERT REDWOOD COLLECTIE BOOMSTAM TAFELS VAN HOLLANDS HOUT

TRIBOO LANCEERT REDWOOD COLLECTIE BOOMSTAMTAFELS VAN HOLLANDS HOUT

Wist u dat er per dag 40 vrachtwagens hout uit de Nederlandse bossen worden afgevoerd? De bomen die worden gerooid gaan hoofdzakelijk naar de papierindustrie en spaanplaatfabrieken. Een gedeelte gaat door de versnipperaar en is de basis voor biomassa. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn we op zoek gegaan naar nieuwe duurzame toepassingen van dit Hollandse Hout. De collectie REDWOOD boomstamtafels.

REDWOOD BOOMSTAMTAFELS GROEIEN IN DE NEDERLANDSE BOSSEN

4 boomsoorten uit de Nederlandse bossen vormen de basis van de REDWOOD collectie boomstamtafels. De Douglas spar, populier, beuk en Amerikaanse eik hebben elk hun eigen verhaal en natuurlijke uitstraling. Een waardevol en duurzaam sieraad van moeder natuur wat meer dan een leven lang mee gaat.

HET VERHAAL VAN DE DOUGLAS SPAR BOOMSTAMTAFEL

De douglasspar is een snelgroeiende naaldboom. De boom heeft een piramidaal vormige kroon waarvan de bovenste takken opgaand groeien en de onderste doorhangen. De naalden zijn donkergroen en hebben aan de onderzijde twee witte strepen. Bij het kneuzen van de naalden komt een citrusachtige lucht vrij. De kegels zijn eivormig en roodbruin van kleur. De douglasspar is een veel aangeplante soort in de Nederlandse bossen, voornamelijk voor de houtproductie. De boom wordt nauwelijks toegepast in het stedelijke gebied, hooguit in bosrijke tuinen of parken. De nerf is fijn en de draad loopt vrij recht, maar toont soms ook een spiraalvormige groei en golvende draad.

De stammen worden gezaagd tot platen van circa 50 mm dikte. De platen kunnen met of zonder schors tot robuuste en zeer stoere boomstamtafels gemaakt worden. Om de platen goed vlak en recht te houden worden delen terug gedroogd naar 16-18%. De dikte van de platen is circa 52 mm, de breedte circa 50 cm en de lengte circa 300 cm.

HERGROEIBAAR MEUBILAIR MET EEN UNIEK SIGNATUUR VAN MOEDER NATUUR

Het meubilair van REDWOOD kenmerkt zich door haar robuuste en natuurlijke uitstraling. Ontworpen door moeder aarde en door onze meester meubelmakers op ambachtelijke wijze bewerkt tot unieke sieraden. Iedere boomstamtafel heeft een uniek signatuur zichtbaar aan de natuurlijke vorm van de boom, jaarringen, kleur van het hout, verhouding licht en donker en de loop van de nerven.  En als u aan de stamtafel in een goede ambiance de week afsluit met uw collega’s op het kantoor of met de familie geniet van een gezellige avond dineren aan deze robuuste boomstamtafel. Groeien de volgende generatie REDWOOD boomstamtafels al weer in de bossen.

REDWOOD BOOMSTAMTAFELS VOOR HET LEVEN

Bij REDWOOD koopt u een tafel voor het leven. Samen zorgen we ervoor dat de tafel goed wordt onderhouden en nooit op de afvalberg beland of in de verbrandingsoven verdwijnt. Mocht u na verloop van tijd toch iets anders willen geeft u hem gewoon weer terug en zorgen wij dat hij opnieuw zijn weg vind naar een andere gebruiker.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.