voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO LANCEERT INNOVATIEF MATERIAAL OP MATERIAL DISTRICT

Op 12-14 maart is de jaarlijks Material District in de AHOY in Rotterdam. Tijdens een vol programma van drie dagen worden alle toonaangevende materiaal innovaties getoond. TRIBOO is gevraagd om haar producten te tonen op de showcase en om een lezing te geven op donderdag 14 maart, waarbij we onze laatste materiaal innovatie zullen presenteren!

We take this, and make this

Op de tentoonstelling zie je het verhaal van TRIBOO. We nemen ‘waardeloos afval’ en maken hier spraakmakende producten van. Doordat wij beschikken over innovatieve technologieën om afval te upcyclen, kunnen we van afval weer grondstof maken die we 100% hergebruiken. Zo krijgen de ruwe materialen die we ooit al uit de aarde haalden, een oneindig leven.

Op de tentoonstelling zoomen we in op de technologie om oude CD’s te hergebruiken. Het alluminium laagje van de CD’s wordt gescheiden en gecombineert met het polycarbonaat van de CD’s doosjes. Van deze zuivere monostroom worden holle buizen gemaakt, die er niet alleen prachtig uit zien, maar ook ijzersterk zijn. Onze  circulaire producten worden lokaal geproduceert en ontworpen door Nederlands top talent. De lamp is in 6 weken tijd voor een project ontwikkelt.

Lancering Innovatie tijdens Material District talks

MaterialDistrict staat bekend om haar spraakmakende lezingen programma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten,wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek.

Op donderdag lanceren we daar onze nieuwste technologie, waarbij we cellulose afvalvezels nemen en een spraakmakend materiaal maken. Een nieuw basismateriaal waarmee je bureaubladen, kasten, keukens, bedden, pantry’s en nog veel meer kunt maken. Dit materiaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen is circulair en 100% herbruikbaar.

TRIBOO geeft op donderdag 14 maart om 14:30 een lezing in pakhuis de Zwijger. Geïnteresseerd? Kom langs op donderdag voor onze presentatie.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen