voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO lanceert de eerste circulaire & gezonde werkplek ter wereld

Op de Dutch Design week 2019 lanceert TRIBOO haar nieuwe werkplek oplossing; circulair én gezond. Met deze werkplek neemt u verantwoordelijkheid voor ons afval probleem en zorgt u voor een vitale werkomgeving waar uw medewerkers gezond en productief kunnen zijn.

Gezonde bureaubladen met 60% minder Co2 uitstoot

De circulaire werkplek heeft een innovatief, lichtgewicht blad. TRIBOO en ECOR brengen deze gezamenlijke ontwikkeling naar de markt als #GREENGRIDZ ECOR. Gemaakt van cellulose afval reststromen van oude melkpakken is de CO2 footprint 60% lager dan traditionele massieve bladen. Het meubelpaneel is 60%lichter en CARB2 gecertificeerd. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE.

Dezelfde cellulose grondstof verandert keer op keer in een ander circulair product

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hier bij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen ineen keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.

Waarde van onze werkplekken

Onze circulaire werkplek draagt bij aan een gezonde,circulaire werkplek én biedt nog veel voordelen. U kiest uit 120 verschillende configuraties en wij leveren de werkplek binnen 14 dagen op locatie. Aan het einde van de gebruikscyclus halen wij de werkplekken weer op en geven ze een volgend leven.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen