Blog

TRIBOO LANCEERT DE 100% NL ZIT STA WERKPLEK VOOR KANTOOR EN THUIS

De circulaire werkplek gemaakt met Nederlandse handen.

Zou het niet mooi zijn als je producten zou kunnen kopen met een lage CO2 footprint die volledig worden gemaakt in eigen land? Zou het niet mooi zijn als je producten zou kunnen kopen die gemaakt worden met gezonde en circulaire materialen? Zou het niet mooi zijn als je de producten gewoon weer terug kan geven en hiervoor de grondstofwaarde retour krijgt op je bankrekening? Zou het niet mooi zijn als elke aankoop die jij doet de lokale economie stimuleert, zorgt voor werkgelegenheid en innovatie aanwakkert? Vanaf nu kan dat, TRIBOO breidt haar assortiment circulaire werkplekken voor op kantoor en thuis nu uit met de 100% NL, hoogte verstelbare ZIT STA werkplekken volledig gemaakt in Nederland.

DE CIRCULAIRE WERKPLEK GEMAAKT MET NEDERLANSE HANDEN

Een van de meest voorkomende meubelstukken die dagelijks intensief gebruikt wordt in onze werkomgeving in het kantoor of thuis is het in hoogte verstelbaar bureau. Afwisselend staand en zittend werken is gezonder dan heel de dag zitten. Dit is algemeen bekend. Wat maar heel weinig mensen weten is waar deze werkplekken van gemaakt zijn, waar deze meubelstukken geproduceerd worden en wat de impact hiervan is op de gezondheid, CO2 en het milieu als we ze niet meer kunnen gebruiken. Juist hier onderscheidt de 100% NL werkplek van TRIBOO zich van alle bureaus die verkrijgbaar zijn in de markt. Met de #GREENGRIDZ lichtgewicht bureaubladen, EverUse akoestische bureauschermen en het duurzame frame wordt het verschil gemaakt.

DRIE NEDERLANDSE PRODUCENTEN SLAAN DE HANDEN INEEN

De 100% NL werkplek is een circulair product dat mogelijk werd doordat drie Nederlandse producenten de handen ineengeslagen hebben. TRIBOO, EverUse en Voortman combineerden innovatieve vaardigheden en gezonde en circulaire materialen in een spectaculaire werkplek. De werkplek is opgebouwd op een ijzersterk frame dat geproduceerd wordt in Purmerend, de bureaubladen worden gemaakt in Zevenhuizen en de akoestische isolatie verwerkt in de bureauschermen komt uit Sneek. Alle werkplekken worden gemaakt met Nederlandse hersenen en handen en zijn leverbaar in een solo en een duo uitvoering voor op kantoor of thuis.    

WAT ZIJN #GREENGRIDZ BUREAUBLADEN?

#GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het paneel super stijf, trekt niet krom en is zeer sterk.

60 TOT 90% MINDER MATERIAAL

Door het innovatieve GRID zijn er, afhankelijk van de dikte van het paneel, tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan bij traditionele massieve meubelpanelen als spaanplaat, mdf en multiplex. Het materiaal is niet meer nodig om een sterk meubelpaneel te maken. Hiermee wordt het gebruik van grondstoffen voorkomen, meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden.

60% LAGERE CO2 FOOTPRINT

De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan bij massieve meubelpanelen. Door het lichte gewicht kan er ook 50% meer volume worden vervoerd t.o.v. traditionele massieve panelen. Hierdoor wordt er aanzienlijk minder brandstof verbruikt en CO2 uitgestoten. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ.

LICHTGEWICHT GRID IS SUPER STERK EN TREKT NIET KROM

Door het GRID systeem is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling.

GEZOND PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

#GREENGRIDZ bevat geen giftige stoffen, is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Daarnaast zorgt het lichte gewicht er voor dat de ruggen van mensen die meubels maken, sjouwen en monteren ontzien word en dat levert veel blije gezichten op. Het paneel kan worden samengesteld vanuit verschillende soorten cellulose afval reststromen.

VAN #GREENGRIDZ KAN JE ALLES MAKEN

De constructiepanelen kunnen ontworpen worden voor iedere toepassing die gewenst is. De leggers, dragers, top en bodemplaat kunnen gemaakt worden in verschillende dikte, hoogte afstanden en patronen. Ook met verbeterde vochtbestendigheid en brandvertraging. Standaard zijn de #GREENGRIDZ verkrijgbaar in diktes van 20 tot 200mm en in industriële lengtes tot 4010mm. Een aantal voorbeelden van #GREENGRIDZ toepassingen zijn  werkbladen voor bureaus, tafels, keukens, akoestische schermen, kasten, meubelen, deuren, wandsystemen, dikke vloeren, bewegwijzering, keukens, stands voor beurzen, winkelinrichting en interieur decoratie.  

ADAPTER, OPSLAGMEDIUM EN LOGISTIEKE DRAGER VAN GRONDSTOFFEN EN CO2

Het innovatieve basismateriaal kan afhankelijk van de toepassing en specificaties in verschillende materialen worden uitgevoerd. Zo kan er eenvoudig mee worden bewogen op ontwikkelingen van gezonde natuurlijke materialen in de markt om zo steeds voorop te lopen bij het maken van gezonde en circulaire meubelen. In #GREENGRIDZ worden waardevolle gezonde grondstoffen en CO2 in de vorm van biomassa veilig opgeslagen. Als meubel gaan de panelen lang mee, maar als ze weer terug gaan voor hergebruik, is het constructiepaneel ook een praktische logistieke drager voor de retourlogistiek naar de producent.    

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR  

De engineers en technici van #GREENGRIDZ zijn continue bezig met innovatie op materiaal, bindtechniek en constructie. Als een adapter kunnen innovatieve materialen geïntegreerd worden in het meubelconstructie paneel. Exclusieve toegang tot eigen herbruikbaar materiaal en baanbrekende innovaties uit de markt kunnen flexibel, eenvoudig en snel geadapteerd worden. Natuurlijke cellulose vezels gewonnen uit afval reststromen staan aan de basis van alle ontwikkelingen. De cellulose grondstof verandert keer op keer in een ander circulair product. Een bureaublad vormt de grondstof voor een keuken, vormt de grondstof voor een wand, vormt de grondstof voor een kast of opnieuw de grondstof voor een bureaublad.

WAT ZIJN EVERUSE AKOESTISCHE BUREAUSCHERMEN?

EverUse is het circulaire isolatiemateriaal wat wordt gemaakt van papier en karton afval in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde omgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

AKOESTISCH CIRCULAIR PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

De EverUse® Isolatieplaat is stevig en veerkrachtig en vormt de basis voor het akoestisch bureau scherm. Het innovatieve EverUse receptuur wordt geupcycled uit afval reststromen van papier en karton. Door het vervezelen van deze natuurlijke cellulose vezels ontstaat een wollig materiaal. Dit materiaal vormt de basis voor de EverUse circulaire isolatie producten. Uniek is dat het product zowel akoestisch als thermisch isoleert, zo lost het twee problemen op in een keer.  Het is verkrijgbaar als vlok, plaat, paneel of isolatie systeem. Met elk EverUse product dat u koopt, maakt u de afvalberg kleiner en het akoestisch en thermisch comfort in uw gebouw en werkomgeving groter.

ONGEEVENAARD QUA GELUID ABSORPTIE EN ISOLATIE

EverUse levert een waardevolle bijdrage bij het realiseren van akoestisch comfort. Absorberend als het gaat over geluidsoverlast door reflecties en het verkorten van de nagalmtijd. Isolerend als het gaat over het afschermen van een ruimte voor geluid van buiten naar binnen of andersom. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Vaak de oorzaak van overlast in open kantoortuinen. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

GEZONDHEID

Het receptuur van EverUse bestaat uit natuurlijke cellulose en bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen, zoals formaldehyde of inkt. Als het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle certificaat, is het onze missie, om er voor te zorgen dat iedereen gezond en circulair kan gaan bouwen. Wij produceren zonder afval en voorkomen dat herbruikbare grondstoffen onbedoeld eindigen als afval in de verbrandingsoven, onder de grond of in onze oceanen. Zo voorkomen wij schade aan onze leefomgeving en leveren een actieve bijdrage aan het verminderen van milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden. Ook scoort EverUse als Cradle to Cradle gecertificeerd materiaal hoog bij de evaluatie- en certificatiesystemen waarmee de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaald worden. LEED en BREEAM-NL kennen credits en punten toe aan Cradle to Cradle gecertificeerde producten die grondig onderzocht zijn en voldoen aan zeer strenge eisen  op vijf gebieden. Veilig en gezond materiaal gebruik – hergebruik van materialen – hernieuwbare energie en CO2 management – verbetering waterkwaliteit – sociale aspecten. Het product moet duurzaam geproduceerd worden en weer als grondstof kunnen worden gebruikt in een  biologische of technische kringloop.

CO2 REDUCTIE EN CO2 OPSLAG

Uw akoestische bureauscherm als opslagmedium van CO2. Doordat EverUse in de constructie van het bureauscherm verwerkt is worden de cellulose vezels als biomassa opgeslagen in het interieur. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR

Circulair produceren zonder afval. EverUse is een materiaal ontwikkeling van 20 jaar. Vanuit de vezel ontworpen om 100% te kunnen worden hergebruikt. De circulaire productiefaciliteit in Sneek produceert zonder afval waarbij elke isolatieplaat volledig kan worden hergebruikt. Ook het snijverlies, wat normaal een kosten stroom is omdat afval verwerkt moet worden verandert in 15 minuten in een waarde stroom en wordt opnieuw een winstgevende circulaire isolatie plaat.

WAT ZIJN VOORTMAN FRAMES VOOR BUREAU OPSTELLINGEN?

De frames zijn degelijk, duurzaam en ijzersterk. Ze voldoen aan alle iso certificeringen als de  NEN-EN-ISO 9001:2015, NEN-EN-ISO 14001:2015, NEN-Iso 26000:2010. Het ontwerp kenmerkt zich door een strakke en ingetogen detaillering waardoor het moeiteloos is in te passen in de architectuur van de kantooromgeving. De frames voldoen aan de strengste eisen op het gebied van ergonomie en zijn voorzien van een energiezuinige besturing box (stand-by verbruik 0,1 W/uur). Met een innovatieve

sensor techniek, (intelligent systeem protectie) worden beschadigingen van objecten voorkomen  door tijdige afschakeling. Alle frames zijn voorzien van een SHR testrapport.