BlogTRIBOO GROEIT, ik ben Michel Porro

TRIBOO GROEIT, ik ben Michel Porro

TRIBOO groeit! Steeds meer organisaties kiezen voor een gezonde en circulaire inrichting en willen betrokken raken bij het realiseren van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie. Ons team is daarom uitgebreid met Michel Porro, een expert op het gebied van gezondheid en kantoorinrichting. Michel zal actief contact gaan leggen met organisaties die gezondheid belangrijk vinden en de circulaire economie zichtbaar willen maken in het interieur. Hij begeleidt de vraag tot aan de oplevering van het circulaire project of product.  

Ik ben Michel Porro.

Ik vind het fijn om mensen met elkaar te verbinden en gelukkig te maken. De juiste chemie te creëren, zodat op magische wijze uitmuntende resultaten bereikt worden. Met een tomeloze energie en vasthoudendheid doe ik altijd meer dan van mij wordt gevraagd. Het op een eerlijke en positieve manier overtreffen van verwachtingen. Daar word ik blij van.

Fotografie speelt een belangrijke rol in mijn leven. Vanaf mijn dertiende drukte ik op een vijftig jaar oude vergroter van mijn vader zelf de foto’s af van de portretten die ik maakte. Later ben ik als professioneel fotograaf de hele wereld over geweest. Op deze reis ontdekte ik de psychologie achter fotografie. Een fotograaf is vaak meer psycholoog dan ambachtsman. Met deze kennis was ik in staat de essentie van de mensen vast te leggen. Vele bekende personen kwamen hierdoor op mijn pad zoals de Dalai Lama, Nelson Mandela, Richard Branson en Bill Clinton om er een paar te noemen.

Eerlijkheid en rechtvaardigheid zijn voor mij belangrijke waarden. Voordat ik de wereld ging verkennen heb ik een rechtenstudie gevolgd. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar bewijslast bij milieuschade. Ik zag dat de mens zijn omgeving vervuilt en welke impact dit heeft op de gezondheid. Ik wist alleen niet wat ik eraan kon doen en deze zorg is nooit meer weggegaan. Toen ik later belande in Hong Kong en zag dat de lucht niet langer blauw was, kon ik beide kennisgebieden toepassen. Als medeoprichter van stichting Clear The Air in Hong Kong ging ik mij bijna 25 jaar geleden inzetten voor schonere lucht in grote steden.

Ik wilde steeds meer van mijn tijd gaan besteden aan gezondheid van geest, lichaam en omgeving in de zakelijke context. Ik vergaarde orthomoleculaire en epigenetische kennis om aan mijn komende uitdaging de juiste lading te kunnen geven. Tijdens mijn opleiding leerde ik dat gezondheid voor het overgrote deel afhangt van ons gedrag en van omgevingsfactoren. Dit leidde mij naar twee mooie sociale organisaties TRIBOO en EverUse.  Wij maken impact en leveren een belangrijke bijdrage aan de wording van de circulaire economie en de afvalloze maatschappij.

Door mijn medische kennis en mijn grote belangstelling voor gezondheid in ruime zin kan ik HR-, facililty- en inkoopdirecteuren goed informeren over verantwoorde kantoorinrichting in brede zin. Een bedrijf is pas echt gezond als de medewerkers gezond en gelukkig zijn. En duurzame materialen spelen een belangrijke rol hierin.

Heeft u een uitdagende vraag op het gebied van circulariteit en inrichting van gezonde kantoren dan kom ik graag met u in gesprek om hier meer over te vertellen. Bent u nieuwsgierig en wilt u de nieuwste circulaire producten en materialen zien? Kom dan langs in ons experience center in Zevenhuizen dan leid ik u graag een keer rond.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.