Blog

TRIBOO GROEIT – EVEN VOORSTELLEN MARTIJN MEIJER

Doordat steeds meer mensen en organisaties overstappen op circulaire producten gemaakt van afval groeit TRIBOO.

Doordat steeds meer mensen en organisaties overstappen op circulaire producten gemaakt van afval groeit TRIBOO. Om deze groei te faciliteren breidt TRIBOO haar organisatie uit met een getalenteerde duurzame doener met een passie voor circulariteit, Martijn Meijer. Met ruim 20 jaar ervaring in het inrichten van kantoren, wordt het team versterkt met een professional die niets liever doet dan het ondersteunen en adviseren van mensen in organisaties met  circulaire huisvestings- en inrichtingsvraagstukken. Martijn gaat altijd voor win-win en is een creatieve verbinder.

ALS KIND WAS HIJ ONDERNEMEND EN NIEUWSGIERIG

Altijd bezig, de wereld ontdekken en mensen leren kennen. Tijdens zijn middelbare school periode in Deventer was hij naast zijn schoolactiviteiten altijd in de weer met verschillende bijbanen. Op de golfbaan, pizza’s bezorgen en stond zelfs 1 keer per week achterop een vuilniswagen.  Het verdiende goed en hij was lekker buiten. Dat hij ruim 34 jaar later weer met afval bezig zou zijn had hij toen niet kunnen bedenken.

3 JAAR KIJKEN IN DE KEUKEN VAN DE VASTGOEDWERELD

Na zijn middelbare school is hij naar Amsterdam vertrokken om een opleiding Makelaardij en Vastgoed te gaan volgen. Tijdens zijn studie kon hij aan de slag op een Amsterdams makelaarskantoor waar hij ruim 3 jaar in de keuken van de vastgoedwereld mocht kijken. Het was een leerzame en boeiende periode waar hij ook voor het eerst  in aanraking kwam met de inrichting van vastgoed en de waarde die een goede inrichting toevoegt aan het gebouw en haar gebruikers.

MIJN VOORLIEFDE VOOR ARCHITECTUUR EN DESIGN

Met zijn voorliefde voor architectuur en design en zijn nieuwsgierigheid naar mensen was de volgende stap in zijn carrière een logische. Hij kreeg de mogelijkheid om bij Gispen aan de slag te gaan. Meer dan 20 jaar heeft hij in verschillende functies bij deze kantoor-, en projectinrichter gewerkt.  Tijdens de vele mooie opdrachten die hij heeft mogen doen begreep hij al snel dat een goede inrichting van een gebouw een vertaling moet zijn van de identiteit van de mensen die er werken of verblijven.

IK RAAKTE GEINSPIREERD DOOR ELLEN MACARTHUR EN KWAM ZO BIJ TRIBOO TERECHT

Na een ontmoeting in 2017 met Ellen MacArthur* tijdens de Green Challenge is hij zich nog bewuster geworden van de noodzaak anders om te gaan met onze planeet.

Hij raakte zo geïnspireerd over circulariteit dat dit ook zijn persoonlijke missie werd. Duurzaam Design & Projectinrichting en het creëren van circulaire samenwerkingen en businessmodellen werd zijn nieuwe tak van sport. En zo kwam hij, twee jaar geleden, tijdens een zoektocht naar het beste op het gebied van circulaire innovatie, in contact met Marc van der Heijden van Triboo. Direct werd hij aangestoken door zijn gedrevenheid, zijn energie en passie voor circulariteit. Als hij ooit nog een carrière switch  zou maken….

En daarom is hij trots en blij om zijn ervaring en kennis te verbinden aan de missie van TRIBOO.  Vanaf nu gaat Martijn meebouwen aan het succes van TRIBOO en bijdragen aan nog meer positieve impact op de maatschappij.