voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO GENOMINEERD ALS HET DUURZAAMSTE BEDRIJF VAN NEDERLAND

Stichting Nederland CO2 Neutraal is op zoek naar de groenste ondernemers. TRIBOO is genomineerd als het duurzaamste bedrijf van Nederland!

#GREENGRIDZ WASTE PANEL HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE

De afgelopen decennia is bijna al het meubilair in onze kantoren gemaakt van MDF en spaanplaat. Goed verwerkbaar en goedkoop. Je ziet het terug in wanden, pantry’s, bankjes, vergadertafels, bureaubladen en nog veel meer. Het probleem is dat al deze producten niet gezond en circulair zijn. Als we ze niet meer willen gebruiken kosten ze geld en vormen één groot afvalprobleem. En nog erger, die afvalbelt is nog extreem ongezond voor ons ook. Dit heeft alles te maken met de binder die wordt gebruikt bij het maken van MDF en spaanplaat; formaldehyde. Daarnaast worden deze lineaire producten vaak gemaakt in landen aan de andere kant van de wereld, waarna het met schepen en vrachtwagens hier naar toe wordt getransporteerd. Om vervolgens neergezet te worden in op papier duurzame gebouwen en kantoren. Het kantoor is een opslagplaats geworden van giftige materialen en niet herbruikbare waardeloze meubelen, waarbij CO2 uitstoot geen rol speelt. Door onze race naar meer en goedkoper, zijn we volledig de realiteit uit het oog verloren. We maken onszelf armer en verliezen belangrijke waarden zoals gezondheid en onze aardbol uit het oog. Als je dat weet, dan wil je het toch niet meer?

#GREENGRIDZ IS HET ALTERNATIEF

Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is de vervanger voor deze schadelijke materialen. Dit nieuwe innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval, en dus grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere karton, oude kleding, melkpakken, stro, hennep en afval hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelpaneel dat veelzijdig is in gebruik. We maken er bureau bladen, tafels, kasten, wanden, deuren, keukens, pantry’s, akoestische panelen en nog veel meer van.

#GREENGRIDZ IS GEZOND, 60% MINDER CO2 EN HERBRUIKBAAR

De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Door het gepatenteerde lichtgewicht GRID zijn er veel minder grondstoffen nodig. Dit scheelt 60% in gewicht! Dat is fijn voor de mensen die meubels sjouwen en monteren en scheelt enorm in brandstofverbruik tijdens transport. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

TRIBOO BRENGT #GREENGRIDZ OP DE MARKT VOOR IEDEREEN

TRIBOO verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. Als circulaire supplychain ontwerpen, produceren en leveren wij circulaire producten. Richten gezonde en verantwoorde projecten in. Ontwikkelen innovatieve producten of spraakmakende concepten met een eigen identiteit en duurzaam verhaal. Onze missie is duidelijk en zonder compromis: Elk meubel in Nederland gezond, verantwoord en circulair maken. Hoe meer producenten, interieurbouwers en inrichters hier mee gaan werken, des te groter wordt onze impact.  

DEZELFDE CELLULOSE GRONDSTOF VERANDERT KEER OP KEER IN EEN ANDER CIRCULAIR PRODUCT

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubelpanelen of meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hierbij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in een keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen