Blog

TRIBOO EN NEDCAM LANCEREN NEVERENDING FURNITURE CIRCULAIRE 3D GEPRINTE MEUBELEN

Met NeverEnding furniture ben je verzekerd dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt en wordt van dezelfde grondstof een meubel in een andere vorm geprint.

Twee toonaangevende Nederlandse bedrijven in de maakindustrie gaan samenwerken. TRIBOO maakt van waardeloos afval waardevolle circulaire kantoorinrichting en NedCam is internationaal  toonaangevend in het maken van complexe vormen. Samen brengen zij een circulaire collectie 3D geprint meubilair op de markt onder het brand NeverEnding Furniture. Circular Dutch Design waarmee zij de circulaire economie en afvalloze maatschappij op een spraakmakende manier zichtbaar maken in het interieur. De eerste producten in de collectie zijn plantenpotten. 3 tulpen van dicht tot open en twee boontjes die in symbiose bij elkaar passen.

Beide bedrijven maken niet alleen meubelen maar ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en sluiten hiermee de kringloop. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.    

MENSEN VERANDEREN DE WERELD DOOR SAMEN ANDERE KEUZES TE MAKEN

Marc van der Heijden en Martijn Vinke vormen de directie van TRIBOO en Erwin van Maaren en Jan Volker die van NedCam. Door de samenwerking komen creativiteit, engineering, innovatieve maakkracht en verkoop bij elkaar onder een krachtig nieuw brand. De combinatie van vaardigheden en ambitie beloofd een grote revolutie in de manier waarop meubels gemaakt en gebruikt worden. Het doel is om de verspilling van grondstoffen terug te brengen naar 0.

MENSEN VERANDEREN DE WERELD DOOR ANDERS TE PRODUCEREN EN CONSUMEREN

De huidige meubelindustrie verspilt op gigantische schaal materiaal, dit bedraagt per jaar miljarden euro’s, dit kan zo niet langer. Aan de ene kan worden er grote hoeveelheden meubelen gemaakt waarvan niet alles wordt verkocht. Aan de andere kant gooien bedrijven en consumenten dagelijks miljoenen kilo’s meubelen weg. Zo worden de grondstoffen vernietigd en belanden op de afvalberg of als brandstof in de verbrandingsovens voor groene energie. Met het NeverEnding furniture brand ben je verzekerd dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt en wordt van dezelfde grondstof een  meubel in een andere vorm of kleur geprint.

ORDER TO PRINT VOORKOMT VERSPILLING EN INTRODUCEERT IDENTITEIT

Doordat er in de industrie veel wordt gewerkt met massaproductie in mallen, zijn veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst geworden zonder identiteit. Hier maakt NeverEnding furniture het  verschil, alleen maken wat de klant nodig heeft. Door state of the art technologie en Large Scale 3D Printing kunnen wij met gerecyclede thermoplasten complexe vormen maken met minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die wij uitprinten.

GRONDSTOF VAN HET ENE MEUBEL IS GRONDSTOF VOOR HET ANDERE MEUBEL

De meubelen worden 3D geprint vanuit gerecyclede thermoplasten. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht.