voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO EN JACOBS DOUWE EGBERTS STARTEN SAMENWERKING OP DE HORECAVA

Tijdens de Horecava, de grootste horeca vakbeurs van Nederland, hebben we een aftrap gedaan van onze unieke, gezamenlijke missie met Jacobs Douwe Egberts (JDE). Een wereld zonder (koffie) afval.

JDE is dit jaar prominent aanwezig op de Horecava om te inspireren en te ontmoeten. Hierbij bieden ze een uniek en waardevol programma aan voor relaties. Één dag staat daarbij volledig in het teken van duurzaamheid & circulariteit; een belangrijk thema waar JDE weer grote stappen in gaat maken.

Vijftig belangrijke relaties werden gedurende het programma geïnspireerd en meegenomen in de innovatieve, circulaire plannen. Op de boot nam Martijn Vinke van TRIBOO de genodigden mee in de belangrijke opdracht die voor ons ligt.

‘De volgende generaties zullen moeilijke vragen voor ons hebben. Hoe kan het dat jullie wisten wat er aan de hand was, en toch niks deden? Tenzij we nu in actie komen en persoonlijk circulaire leiderschap tonen. Dit is het moment om in beweging te komen. Waardeloos afval bestaat niet. Dat is een mindfuck waar we generaties lang mee zijn op gegroeid. Een traditionele levensloop vol verspilling: ontginnen, produceren, gebruiken en weer weggooien.

We moeten dit fabeltje doorbreken en wakker worden. Alles heeft waarde. Grondstoffen kennen oneindig meer mogelijkheden en een veel langer leven dan we nu denken. Samen realiseren we het maximale grondstofpotentieel door te leren en te doen.

JDE en TRIBOO hebben de handen ineen geslagen om exact dit te gaan doen in 2019. Wat als koffiedik geen afval is, maar een veelzijdige bouwstof voor circulaire materialen en producten?

Blijf ons volgen om hier meer over te leren of neem contact op met @Martijn Vinke of @Marc van der Heijden.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen