Blog

TRIBOO - DE WAAROM VAN CIRCULAIRE KOPLOPER MARLIES MARTENS

Met lekker eten en drinken, verleiden we mensen dagelijks tot een verantwoorde en vitale keuze.

Als ondernemende cateraar werken we bij Vitam iedere dag aan vitale mensen in een vitale wereld. Met lekker eten en drinken, verleiden we mensen dagelijks tot een verantwoorde en vitale keuze. De wereld om ons heen verandert en biedt grote uitdagingen. Dit vraagt echt om grote aanpassingen in ons eigen gedrag. Circulariteit is een erg belangrijk thema van ons. Zo zijn we onlangs verhuisd naar dit prachtige nieuwe kantoorpand. Wij vinden dat als je het meent vanuit je hart, dat je het ook moet laten zien in je eigen werkomgeving. Vandaar dat we bij alle keuzes hebben nagedacht, is dit de meest verantwoorde en is dit de meest gezonde keuze voor onze eigen medewerkers?

ALLE ONDERDELEN IN HET INTERIEUR VAN VITAM ZIJN CIRCULAIR OF GERECYCLED

Als ontwerper vind ik het een morele plicht om duurzaam te ontwerpen. Dit is ook de reden waarom Vitam ons heeft gevraagd om een ontwerp te maken voor het nieuwe kantoorpand. In het kantoorpand heeft ieder materiaal zijn eigen verhaal. Zo zijn de houten delen vervaardigd van Hollandse populieren, bomen die groeien in de omgeving van Rosmalen. Deze moeten om de zoveel tijd gegooid worden vanwege veiligheid. Alle onderdelen in het interieur van Vitam zijn circulair of gerecycled.Zoals dit tafelblad helemaal vervaardigd uit recyclede houten plankdelen, maar ook de vloeren zijn gemaakt uit oude visnetten en marmoleum gemaakt met cacaobonen. De werkplekken zelf zijn gemaakt van cellulose afval. Dit is #GREENGRIDZ, een lichtgewicht meubel constructiepaneel met een GRID, waardoor het stevigheid krijgt.

VITAAL EN TRANSPARANT WERKEN IS EEN RODE DRAAD BIJ VITAM

Dit vertaalt zich door naar het eten en drinken in de bedrijfsrestaurants, waar het eten wordt bereid met de meest gezonde en duurzame ingrediënten en dit allemaal bereid door onze eigen koks.

ONZE SMAKEN KOMEN UIT HET GROOTSTE PRODUCTIEVOEDSELBOS VAN NEDERLAND

Ook zijn wij trotse partner van het grootste productievoedselbos van Nederland, met maar liefst 20 hectare. Dit productievoedselbos heeft respect voor de natuur en zorgt voor mooie, bijzondere unieke smaken die allemaal uit Nederland komen. Je kunt je wel voorstellen dat dit een speeltuin gaat worden voor onze koks en een proefbos voor onze lunchgasten,

De PawPaw, een boom oorspronkelijk afkomstig uit Amerika, maakt hele lekkere vruchten in de vorm van een boon die smaken naar een banaan en chocola. Een fantastische uitdaging voor de kok van Vitam. Een voetselbos is een productief ecosysteem dat is ontworpen naar het voorbeeld van een natuurlijk bos.

Het voedselbos doet er even over voordat het significant hoeveelheden voedsel gaat produceren. Dat duurt een jaar of vijf, zes. Het zijn niet alleen lekkere producten ze zijn ook bijzonder gezond. Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking met Vitam.  Zij kunnen de producten uit ons voedselbos leveren aan hun klanten.

WAT JE NIET MOET DOEN IS DE SLA VAN DE BLOEMKOOL WEGGOOIEN

Bloemkool soep staat op het menu vandaag en wat je dus niet moet doen is de sla  van de bloemkool weggooien, maar dit moet je juist als je een bloemkool soep maakt gaan gebruiken, want hier zit vaak meer bloemkoolsmaak aan dan aan de bloemkool zelf.Wat we hier nog bij gaan doen is een uitje en een klein beetje knoflook, dat gaan we rustig aanzetten op het fornuis.

KOOLRABI IS EEN BEETJE VERGETEN GROENTE

Koolrabi is eigenlijk een beetje vergeten groenten, en dat is heel jammer. Koolrabi is niet alleen ontzettend lekker als een warme groente, maar juist ook in een saladebar. Koolrabi heeft de eigenschap een soort van fris pittig smaakje te hebben. Het lijkt ook wel een beetje op radijs en het blad van koolrabi, dat is het leuke van deze groente, kun je echt heerlijk gebruiken voor een pesto. Dus we gebruiken ook nog eens een keer de hele groente. Klein beetje oude kaas erin. Ik maak deze smaak met basilicumolie superlekker. Wat is er nu leuker dan de hele groente te eten. Ik ga een salade maken die op smaak gemaakt is van het blad van een koolrabi. Dat is echt heerlijk, eten dit.

HIER STAAN WE ECHT VOOR ALS BEDRIJF

Dit is onze Vitam good food lijn, producten waar wij echt voor staan als bedrijf en waar ik ontzettend trots op ben. 100 procent natuurlijk transparant en altijd gemaakt met respect voor mens, dier en milieu en boven al superlekker.