Blog

TRIBOO + COOLOO = #GREENGRIDZ COOLOO

Twee innovatieve Nederlandse bedrijven die voorop lopen bij het circulair inrichten van kantoren en het ontwikkelen en vermarkten van producten gemaakt van afval slaan de handen ineen. Samen brengen zij een spraakmakend circulair product op de markt, de #GREENGRIDZ Cooloo.

De #GREENGRIDZ Cooloo, is een innovatief circulair lichtgewicht meubel constructiepaneel wat is afgewerkt met een biobased circulaire coating. Deze coating gemaakt van verschillende lokale afvalrestromen als spijkerbroeken, leer, kurk, recycled beton en zelfs tennisballen geeft het paneel een ongekende esthetische uitstraling en verteld via het interieur het verhaal van de afvalloze maatschappij. De eerste producten gemaakt van #GREENGRIDZ Cooloo bestaan uit bureau- en tafelbladen en wandpanelen.

Beide organisaties delen dezelfde visie en focus als het gaat om de realisatie van de circulaire economie. Door samen te werken in projecten komen de #GREENGRIDZ bladen samen met andere gerefurbished meubelen van Cooloo als stoelen, tafels, bureaus, banken en akoestische toepassingen. Stap voor stap richten we zo steeds meer kantoren gezond en circulair in zonder gebruik te maken van nieuwe materialen.

BEZOEK ONS OP DE ORGATEC 2022 VAN 25 TOT EN MET 29 OKTOBER

TRIBOO en Cooloo presenteren de #GREENGRIDZ Cooloo op de Orgatec. Van 25 tot en met 29 Oktober 2022 worden de verschillende uitvoeringen   gepresenteerd. Daarnaast kan je de combinatie zien tussen #GREENGRIDZ tafels en gerefurbished Cooloo stoelen en barkrukken in hall 10.2 op stand M001. Kom langs en help mee om kantoren over heel de wereld duurzamer in te richten met minder materiaal, minder CO2 en minder afval.

OVER COOLOO

Cooloo is een Nederlands bedrijf dat productietechnologieën ontwikkelt en duurzame, esthetische meubelen en interieurproducten maakt. Oplossingen die flexibel toepasbaar zijn en hoogwaardige designproducten creëren die geschikt zijn voor reparatie, opknapbeurt en recycling binnen de circulaire economie. Cooloo verkleint de ecologische voetafdruk door materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken die oplosmiddel- en CFK-vrij zijn om duurzame coatings te maken. De focus ligt op de toepassing van lokale afvalmaterialen zoals gerecyclede jeans, leer en kurk in high-end designproducten met een Endless Life.

“Wij vinden dat producten op een andere manier gemaakt moeten worden. Met moderne technologieën die complexiteit en materiaalgebruik verminderen en geschikt maken voor reparatie, opknapbeurt en recycling.” Cooloo-oprichter Leo Schraven.

OVER TRIBOO

TRIBOO BV is opgericht in 2016 en gevestigd in Zevenhuizen. Met revolutionaire innovaties en baanbrekende technieken veranderen zij ‘waardeloze’ afvalstromen, van kunststoffen en natuurlijke vezels, in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. TRIBOO maakt impact bij het radicaal veranderen en verduurzamen van de meubelindustrie. In 2020 werd zij erkend door de nominatie voor de Oscar onder de ondernemersprijzen de Koning Willem I plaquette als een van de 12 meest duurzame bedrijven van Nederland. Ook riep de Europese Commissie TRIBOO uit als een Rising Star bij de European Business Awards for the environment in de categorie producten en services. One to watch and standing out for bold leadership towards a sustainble economic recovery for Europe, well aligned with the priorities of the European Green Deal.