voorbeelden uit de circulaire economie

Sweco verlaagt CO2 footprint van kantoorinrichting met 60% door gezonde werkplek gemaakt van afval

Wanneer je het net ingerichte circulaire kantoor van Sweco in Zwolle binnenloopt, is het een mooi en op het eerste oog normaal kantoor. Maar dat is verre van de waarheid. Niets is wat het lijkt. Al het meubilair is geupcycled van natuurlijke en kunststof afvalvezels. Het is gezond, heeft een CO2 footprint die 60% lager is dan traditionele kantoorinrichting en is 100% circulair.

Sweco wil voorop lopen bij de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie. Zij ontwerpen en ontwikkelen de samenlevingen en steden van de toekomst. Kitty Sluisman facility manager bij Sweco verteld.

Wij willen de mensen die bij Sweco werken en de klanten die dagelijks ons gebouw betreden elke dag een spraakmakende omgeving bieden die hen uitdaagt anders te kijken naar alledaagse dingen. De circulaire producten van TRIBOO passen hierbij perfect.

GEZONDE WERKPLEK MET #GREENGRIDZ HEEFT 60% LAGERE CO2 FOOTPRINT EN SLAAT CO2  OP.

Om een gezonde en verantwoorde werkplek voor de werknemers van SWECO te creëren, werden de bureaus uitgerust met #GREENGRIDZ bureaubladen. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel bestaat uit geupcycled afval van cellulose  reststromen. De CO2-uitstoot is 60% lager dan een traditioneel massief bureaublad van spaanplaat en vrij van vluchtige organische stoffen. Het bewijs is de CARB2-certificering welke de hoogste norm is voor formaldehyde.

EVERUSE AKOESTISCHE PANELEN ABSORBEREN GELUID, ZIJN CRADLE TO CRADLE EN  GEMAAKT VAN CO2

De akoestische schermen tussen de bureaus zijn gemaakt van EverUse. Een geupcycled circulair product met CRADLE TO CRADLE certificaat, gemaakt van cellulose vezels uit papier en karton afval reststromen. Cellulose=CO2. De CO2 wordt opgeslagen in de werkplek. Je bureau is niet langer alleen een functioneel meubel maar ook een opslagplaats voor CO2. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product. Om een voorbeeld te geven: één kilo akoestisch isolatiemateriaal Ever Use bevat één kilo CO2.  In een EVERUSE akoestisch paneel zit ongeveer 4 kilo circulair materiaal verwerkt. Voor het kantoor wat is ingericht met 55 werkplekken betekent dit dat je 220 kilo CO2 onttrekt aan het milieu. Het kantoor wordt hiermee een waardevolle grondstoffenbank.

AFVAL = VALUTA

Samen met Sweco nemen wij als waardeketen verantwoordelijkheid voor onze hoge kwaliteit grondstoffen. Als Sweco er klaar mee is, gaan wij er mee door. Als bijvoorbeeld EverUse uit het kantoor gehaald wordt, gaan we in Sneek het volume wegen en betalen wij de grondstofwaarde per kilo terug. Dit is alleen mogelijk, doordat wij als producent de grondstof ook echt kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland.

Daarna zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vind naar een andere toepassing in een kantoor of een gebouw in de vorm van vlokken, matten of panelen. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren. AFVAL bestaat NIET!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen