Blog

Super Trots op nominatie ABN AMRO Duurzame 50

MOOI gevoel en SUPER compliment om bij dé top 50 verduurzamers van de bouw- en vastgoedsector te horen. Hier wordt je BLIJ van :)

U maakt deel uit van de top 50 verduurzamers van de bouw- en vastgoedsector

Afgelopen week heeft het juryberaad voor de ABN AMRO Duurzame 50 plaatsgevonden en de 50 namen zijn bekend. Het is nog even spannend tot de bekendmaking op 10 april hoe de lijst er precies uitziet, maar ik kan alvast verklappen dat u deel uitmaakt van dé top 50 verduurzamers van de bouw- en vastgoedsector. Van harte gefeliciteerd! Daarom wil ik u uitnodigen als exclusieve gast van Duurzaam Gebouwd op het Green Tie Gala op woensdag 10 april in de RAI Amsterdam.

Start TRIBOO, waardeloos afval upcyclen in waardevolle kantoorinrichting

Het voelt als een grote eer dat ik genomineerd ben. Ruim drie jaar geleden richtte ik mijn bedrijf TRIBOO op om anders met mensen en anders met grondstoffen om te gaan. Mijn doel was om een verantwoordelijke nieuwe waardeketen op te bouwen. Een circulaire supplychain die waardeloos afval omzet in waardevolle circulaire kantoorinrichting. Met mijn motto: Veel praten Veel DOEN hebben we tot nu toe een mooie weg bewandeld.

Met UPS and DOWNS je hoofd boven water houden

Met ups-and-downs lukte het mij om mijn hoofd boven water te houden en invulling te  geven aan circulaire inrichtingsprojecten en het opbouwen van een assortiment aan circulaire producten gemaakt van natuurlijk een kunststof afvalvezels (grondstoffen). In 2018 brachten wij elke 8 weken een nieuw circulair product op de markt en hebben wij 250.000 kg afval vezels geupcycled tot spraakmakende circulaire kantoorinrichting. Het grootste geheimwaren echter niet de innovatieve technieken en producten, maar de vriendenkring die net als ik hetzelfde wilden. Op industriële schaal impact maken en zorgen dat de afval loze maatschappij er komt en de circulaire economie een realiteit wordt.

Start EverUse, de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld

Vorig jaar startte ik met mijn mede vennoten het bedrijf EverUse op. De eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld. Het upcyclen van papieren kartonafval (cellulose) tot een hoogwaardig gezond isolatiemateriaal met een circulair business model! Van afvalkosten  naar grondstofwaarde! Het hoogtepunt de opening door koning Willem Alexander.  

Stap voor stap anders leren omgaan met mensen en grondstoffen

Beide bedrijven groeien en samen met onze klanten maken we stap voor stap vooruitgang om anders met mensen en grondstoffen om te gaan. Ik heb nog tal van projecten en ideeën die er aan komen dus blijf ons volgen. We zijn pas net begonnen en de weg is nog lang maar als we er met zijn allen de schouders onder zetten is er niets wat een MENS niet kan.  

Wat is de ABN AMRO Duurzame 50?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkstevraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda,werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven,actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelenpunten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Jury Duurzame 50

Ieder jaar vraagt de vakjury zich af wat de belangrijkstevraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. Wiezijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht,charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Er wordt beoordeeld op vier onderdelen:

- bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten,

- inzetten bij duurzame initiatieven,

- actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren,

- initiëren van duurzame samenwerking.

Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.