Blog

SAMEN BESPAARDEN WIJ IN 2021 45.000 KILO MATERIAAL EN VERANDERDEN 425.000 KILO WAARDELOOS AFVAL IN WAARDEVOLLE CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

Wij wensen iedereen een fantastisch 2022 toe en als we allemaal een beetje DOEN dan doen we met zijn allen heel veel.

Samen met onze klanten hebben wij er in 2021 voor gezorgd dat er ruim 400.000 kilo grondstoffen niet zijn beland op de afvalberg, in de zee of in de verbrandingsoven. Daarnaast is er 45.000 kilo minder materiaal gebruikt en zijn aanzienlijke hoeveelheden CO2 bespaart door het toepassen van innovatieve constructies en materialen. Samen veranderden wij waardeloos afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting. De werkomgeving op het kantoor of thuis veranderde in een grondstoffen bank waar de gezonde meubelen niet langer een kostenpost zijn zonder identiteit maar als investering bijdragen aan de duurzame propositie van de onderneming. We maakten circulaire ambities zichtbaar voor iedereen.

Dit jaar groeide de TRIBOO community flink doordat organisaties actief de stap met ons zetten om iets te DOEN aan het afvalprobleem en de verspilling van onze grondstoffen. Door anders te kijken naar het interieur op kantoor en thuis en andere keuzes te maken. Zo leverden we samen een praktische bijdrage als het gaat over het gebruik van minder materiaal, minder CO2 en het creëren van minder afval bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Samen bereid zijn om te leren, omdat niets vanzelf gaat en fouten maken er bij hoort. Samen  veel lachen, experimenteren met innovatieve technieken en concrete stappen maken op weg naar de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie.

En resultaten boekten we. In totaal zijn er 1.500 thuiswerkplekken ingericht met #greengridz bureaubladen, hierdoor werd 27.000 kilo minder materiaal gebruikt en 60% minder CO2. Printen wij 3D met plastic afval tafelonderstellen, lampen en plantenpotten die 100% herbruikbaar zijn. Veranderden wij de polissen van NN en de milkshakebekers van McDonalds in spraakmakende meubelstukken. Waren onze circulaire tafels, stoelen en lampen gemaakt van afval op veel toonaangevende projecten de eerste keuze van architecten.  

Onze organisatie groeide en ook de impact van onze merken. #GREENGRIDZ het lichtgewicht meubelpaneel met een gezonde missie werd als eerste bureaublad ter wereld Nordic Swan gecertificeerd. NeverEnding Furniture werd gelanceerd met meubilair waarvan de grondstof 100% herbruikbaar is. TRIBOO NORDIC in Denemarken maakte mooie stappen samen met grote meubelproducenten in Scandinavië. En ons meubelprogramma werd uitgebreid met TROOOOP waar we van bestaande producten weer prachtige, zo goed als nieuwe, producten maken

We hebben samen in 2021 mooie stappen gezet en daar zijn we trots op. Maar we zijn er nog lang niet, er is nog veel te doen. In 2022 gaan we nog veel meer afval veranderen in spraakmakende circulaire producten. Komen opnieuw met baanbrekende innovaties die er voor gaan zorgen dat de waardevolle grondstoffen die we nodig hebben voor de toekomst opgeslagen worden in ons interieur. En gaan er voor zorgen dat als u investeert in interieur u daar uiteindelijk ook de vruchten van gaat plukken.

Wij wensen iedereen een fantastisch 2022 toe en als we allemaal een beetje DOEN dan doen we met zijn allen heel veel.