BlogREDWOOD BOOMSTAMTAFELS GROEIEN IN DE NEDERLANDSE BOSSEN!

REDWOOD BOOMSTAMTAFELS GROEIEN IN DE NEDERLANDSE BOSSEN!

Wist u dat er per dag 40 vrachtwagens hout uit de Nederlandse bossen worden afgevoerd? De bomen die worden gerooid gaan naar de papierindustrie, spaanplaatfabrieken en door de versnipperaar als basis voor biomassa. De ambachtelijk gemaakte boomstamtafels van REDWOOD zijn een nieuwe duurzame toepassing voor gebruik van Hollands Hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Hergroeibaar meubilair van 4 boomsoorten. Robuust beuken, Hollandse eik, Douglas spar en Populier. Elk een uniek signatuur van moeder natuur. Stuk voor stuk tafels die meer dan leven lang mee gaan. En wilt u wat anders dan levert u ze weer in en zorgen wij dat ze  opnieuw hergebruikt worden.

4 HOLLANDSE BOOMSOORTEN MET ELK HUN EIGEN VERHAAL EN UITSTRALING

4 boomsoorten uit de Nederlandse bossen vormen de basis van de REDWOOD collectie boomstamtafels. De Douglas spar, populier, beuk en eik hebben elk hun eigen verhaal en natuurlijke uitstraling. Een waardevol en duurzaam sieraad van moeder natuur wat meer dan een leven lang mee gaat.

HET VERHAAL VAN DE ROBUUSTE EIKEN BOOMSTAMTAFEL

De Eik is een boom die onder andere op de Veluwe groeit. De houtsoort kent vele toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor vloeren, meubels, keukens en houten bijgebouwen.

Eiken is er in vele kwaliteiten, wij kozen voor  de REDWOOD boomstamtafels de robuust Eiken stammen. Deze stammen zijn in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gekapt. Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels.

De stammen zijn gezaagd in platen van circa 58 mm dik en bezitten nog steeds de originele kant. Deze platen met een robuuste uitstraling worden vervolgens gedroogd tot 12-14%. Hierdoor zijn ze geschikt voor binnen toepassingen. Meestal hebben de platen een afmeting van ca. 40 cm breed en ca. 300 cm lang.

HERGROEIBAAR MEUBILAIR MET EEN UNIEK SIGNATUUR VAN MOEDER NATUUR

Het meubilair van REDWOOD kenmerkt zich door haar robuuste en natuurlijke uitstraling. Ontworpen door moeder aarde en door onze meester meubelmakers op ambachtelijke wijze bewerkt tot unieke sieraden. Iedere boomstamtafel heeft een uniek signatuur zichtbaar aan de natuurlijke vorm van de boom, jaarringen, kleur van het hout, verhouding licht en donker en de loop van de nerven.  En als u aan de stamtafel in een goede ambiance de week afsluit met uw collega’s op het kantoor of met de familie geniet van een gezellige avond dineren aan deze robuuste boomstamtafel. Groeien de volgende generatie REDWOOD boomstamtafels al weer in de bossen.

AMBACHTELIJK GEMAAKTE BOOMSTAMTAFELS

Onze meester meubelmakers maken op ambachtelijke wijze Nederlandse kwaliteitsproducten van hout. Gemaakt van natuurlijke schatten van de Nederlandse bodem.

REDWOOD BOOMSTAMTAFELS VOOR HET LEVEN

Bij REDWOOD koopt u een tafel voor het leven. Samen zorgen we ervoor dat de tafel goed wordt onderhouden en nooit op de afvalberg beland of in de verbrandingsoven verdwijnt. Mocht u na verloop van tijd toch iets anders willen geeft u hem gewoon weer terug en zorgen wij dat hij opnieuw zijn weg vind naar een andere gebruiker.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.