voorbeelden uit de circulaire economie

OASEGROEN STAPT OVER OP #GREENGRIDZ PANELEN

Vader Hein en zoon Luc van Hemert van OASEGROEN uit Ammerzoden hebben een prachtig internationaal opererend bedrijf opgebouwd wat zich richt op alles wat met groen te maken heeft. Door altijd op zoek te zijn naar de nieuwste technologieën en de passie voor bloemen en planten lopen zij altijd voorop als het gaat over innovatie.

ALTIJD VERBETEREN – ALTIJD INNOVEREN – ALTIJD VOOROP LOPEN

Als eerste in Nederland brachten zij de moswand naar de kantoren onder het merk Mr Moss. Daarnaast runnen zij een state of the art Strelitzia kwekerij, ontwikkelden levende groen wanden, duurzame pot plant combinaties en spraakmakende groen inrichtingsconcepten. Met NL Greenlabel maakte ze de eerste stappen als het gaat om afkomst, transport, CO2 uitstoot en mogelijkheden tot hergebruik.

#GREENGRIDZ MOSWAND PANELEN DE VOLGENDE STAP IN DE EVOLUTIE

OASEGROEN zoekt continue naar verbeteringen om haar mos wanden nog beter te maken en hecht veel waarde aan duurzaamheid. Samen met partner TRIBOO kon de volgende stap gezet worden om de Mr. Mos panelen verder te verduurzamen als het gaat om gezondheid, circulariteit en het reduceren van CO2.

60% MINDER CO2 DAN MASSIEVE PANELEN EN CARB 2 GECERTIFICEERD

Er zijn verschillende verbeteringen toegepast. Het gebruik van gezonde en verantwoorde materialen is de belangrijkste. Onze mensen en onze klanten komen dagelijks  in contact met onze producten. Met het CARB 2 gecertificeerde #GREENGRIDZ paneel voldoen wij nu aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen als FORMALDEHYDE en weten 100% zeker dat het veilig is. Daarnaast is de constructie 60% lichter en stijver dan traditionele panelen. Voor onze mensen die de panelen installeren is dat fantastisch want het ontziet je rug en maakt werken minder zwaar en leuker. Ook hebben we de levertijden van de panelen sterk kunnen verkorten zodat wij zelf minder op voorraad hoeven te leggen en zijn de panelen af fabriek voorgeboord waardoor onze montagetijd met 15% verbetert is.

GEMAAKT IN NEDERLAND ESSENTIEEL ALS JE CIRCULAIR WILT WERKEN

Jarenlang kochten wij duurzame massieve panelen. Na onderzoek bleken deze te komen uit China. Als je hier over gaat nadenken is dit natuurlijk van de gekke. #GREENGRIDZ wordt in Nederland gemaakt met Nederlandse afval reststromen. Doordat de transport afstanden kort zijn en de panelen super licht reduceren we 60% CO2 en kunnen de producten ook weer terug genomen worden aan het einde van de gebruiksduur. TRIBOO gebruikt de kern opnieuw en wij het mos. Een win-win situatie voor onze klanten en voor onszelf.

EERSTE 275 #GREENGRIDZ MOSPANELEN UITGELEVERD  

De mooiste beloning als ondernemer is dat onze klanten onze producten zien zitten en snappen waar we mee bezig zijn. Met #GREENGRIDZ hebben we een concrete circulaire oplossing waarbij wij kunnen laten zien en aantonen hoe het werkt. De eerste 275 panelen waren in een mum van tijd verkocht. Niet alleen hebben we daarmee ‘waardeloos’ afval verandert in ‘waardevolle’ circulaire producten en de grondstof kringloop gesloten. Wij zien nu ook dat ons bedrijf kan groeien en bloeien  op producten gemaakt van afval! En dat vinden wij een mooie toekomst!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen