voorbeelden uit de circulaire economie

Numatic en TRIBOO zetten schoonmaakbranche op zijn kop met innovatieve circulaire producten.

Numatic neemt verantwoordelijkheid voor grondstoffen in haar eigen producten én in haar eigen kantoor. Tijdens de jaarlijkse dealerdagen presenteert Numatic haar nieuwe collectie duurzame producten. Een lijn van schoonmaakproducten die volledig zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Hiermee is Numatic de eerste producent van stofzuigers en schoonmaakkarren ter wereld, die van restmateriaal nieuwe producten ontwikkelt. Én deze innovatieve lijn wordt gepresenteerd in de spraakmakende showroom die samen met TRIBOO is ingericht met producten van geupcycled kunststof.

Samen hebben we een circulaire ontmoetingsplek in Alphen aan den Rijn gecreëerd. In de showroom in Alphen aan den Rijn, waar Numatic ik al haar klanten ontvangt, staan circulaire statafels, barkrukken lampen en een plantenpot gemaakt van afval en 100% herbruikbaar. Met deze spraakmakende showroom laat Numatic zien dat ze Koploper is in de schoonmaakbranche als het gaat om duurzaamheid, Innovatie en circulariteit. Elke branche heeft zo'n koploper nodig. Een bedrijf dat als eerste zijn nek uitsteekt om het verschil te maken. Voor de inrichting van Numatic is onder anderen het afval gebruikt dat is vrij gekomen bij het terug nemen van de eigen schoonmaakkarren en stofzuigers.

De samenwerking is geïnspireerd op de Innovatie ruimte die TRIBOO eerder voor CSU heeft gerealiseerd. Voor de tafel In deze ruimte werden oude Henry stofzuigers, het kenmerkende product van Numatic, geupcycled tot een spraakmakende tafel.

Wij zijn trots om met dit innovatieve bedrijf samen te werken. Een bedrijf dat laat zien dat ook in de schoonmaak branche alles mogelijk, is als het gaat over een duurzamere toekomst. Als je maar op een andere manier durft te kijken en op een andere manier durft te doen! 

Ben jij ook een Koploper in jouw branche? Wil jij ook je nek uitsteken en de circulaire economie waarmaken? Neem contact op en werk mee aan de afvalloze maatschappij van de toekomst.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen