Blog

MET EEN NOTRASH CIRCULAIR AFVALSCHEIDINGSTATION BLIJFT UW KANTOORINRICHTING GELD WAARD!

Aan het einde van de gebruiksduur ontvangt u de grondstofwaarde van uw investering retour.

Als uw kantoor ingericht is als een waardevolle grondstoffenbank, dan ontvangt u aan het einde van de gebruiksduur de grondstofwaarde van de circulaire producten retour. Door het gebruiken van een modulair NOTRASH afvalscheidingsstation slaat u waardevolle grondstoffen op, worden geen nieuwe grondstoffen gewonnen om hem te maken en reduceert u CO2. Aan het einde van de gebruiksduur levert u de NOTRASH weer in bij TRIBOO en ontvangt u de grondstofwaarde in euro’s op uw bankrekening. De huidige grondstofwaarde is 5,13 euro per module. De grondstof wordt opnieuw gebruikt om er een circulaire NOTRASH van te maken.

DOOR AANSCHAF VAN EEN NOTRASH ZET U DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING.

De NOTRASH is een 100% circulair afval scheidingsstation geupcycled uit kunststof “afval”. Met dit modulaire systeem kunt u op een eenvoudige manier uw grondstoffen scheiden zodat deze opnieuw kunnen worden ingezet in onze maatschappij. De modules zorgen er voor dat iedereen kan starten en een bijdrage kan leveren. Naarmate er meer stromen worden gescheiden kunnen er simpel modules bijgeplaatst worden. Zo scheidt u papier en karton, plastic, GFT, restafval en papieren bekertjes.

HOE VERANDERT AFVAL IN EEN NOTRASH?

Niet elke afvalstroom is geschikt om een NOTRASH te maken. Producten gemaakt van polypropyleen of polyetheen kunnen gebruikt worden om te veranderen in een NOTRASH. Het zijn gebruiksartikelen als stoelen, tafeltjes, kratten, zeepflessen, containers, magazijn bakken, buizen, winkelmandjes en nog heel veel meer alledaagse producten.

DE SIMPELE REKENSOM

Om een NOTRASH module te maken wordt er 15 kg plastic afval verwerkt. Als u het afval scheidt in GFT, papier, plastic, rest en bekertjes heeft u 5 modules nodig. Dit betekent dat met elk circulair afvalscheidingsstation 75 kilo waardeloos afval verandert in een waardevol circulair functioneel product. 75 kilo die niet langer verbrand wordt waardoor er CO2 veroorzaakt wordt, geen nieuwe grondstoffen gedolven worden waardoor CO2 veroorzaakt wordt.  

GRONDSTOFFEN GAAN NOOIT MEER VERLOREN, ZE VERANDEREN VAN VORM

Het doel van de NOTRASH is om uiteindelijk als circulair product overbodig te worden. Als we niet langer grondstoffen weggooien en de afval loze maatschappij een realiteit is geworden zal de NOTRASH van vorm veranderen. Zijn grondstof zal weer gebruikt worden om een ander circulair product te maken die opnieuw een duidelijk doel dient. De grondstof gaat nooit verloren.

HELP MEE DE AFVALBERG TE VERKLEINEN EN DE VERSPILLING VAN GRONDSTOFFEN TE VOORKOMEN  

Er zijn geen nieuwe grondstoffen gewonnen uit de aarde maar er is gebruik gemaakt van datgeen wat we al ontgonnen hebben. De producten zijn gemaakt in Nederland dus weinig kilometers gereden om op de plaats van bestemming te komen. En dat scheelt keer op keer CO2. Samen nemen we verantwoordelijkheid voor grondstoffen en bouwen mee aan de afval loze samenleving en wording van de circulaire economie. Zet de NOTRASH in uw organisatie!