voorbeelden uit de circulaire economie

MENZIS & TRIBOO trappen af met afval challenge

Menzis versterkt de leefkracht van mensen. Hiervoor innoveren ze niet alleen in het aanbieden van zorg, maar ook in de omgeving voor haar eigen medewerkers. En als leefkracht centraal staat, dan betrek je alle mensen erbij. Daarom organiseerden Menzis en TRIBOO een afval challenge.

Pioniers Mirjan Evenhuis en Sanne Jonker zamelden samen met vele collega’s honderden cd’s in. In plaats van de oude cd’s en dvd’s weg te gooien, zijn ze nu als waardevolle grondstoffen bij elkaar gebracht. Zo kunnen we ze voor 100% hergebruiken. Alle CD’s worden door TRIBOO gebruikt om spraakmakende producten te maken.

Het dunne laagje metaal wordt van de kunststof gescheiden.Van de kunststoffen maken wij met onze 3d-printing-technologie weer prachtige lampen die de huiskamers in de kantoren van Menzis een gezellig en duurzaam karakter zullen geven.

Niet alleen heeft Menzis straks prachtige lampen die het kantoor mooier maken. Ook is er weer een stap gezet om als één organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid. Vanuit de kracht van de eigen mensen. Samen op weg naar een goed, gezond en duurzaam leven voor toekomstige generaties!

Het resultaat van deze challenge zullen we hier laten zien, zodra de lampen klaar zijn en de huiskamers zijn ingericht.

Wil jij ook een afval challenge doen in jouw organisatie? Wij helpen je om dit te organiseren en maken spraakmakende producten om jouw organisatie bewuster, duurzamer en mooier te maken.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen