Blog

MAAK DE CIRCULAIRE ECONOMIE ZICHTBAAR MET 3D GEPRINTE ORANJE TULPEN VAN NEVERENDING FURNITURE

Door het plaatsen van deze circulaire producten gemaakt van afval in je kantoor verlaag je de CO2 footprint van je bedrijfsvoering.

De inspiratie voor het design van deze spraakmakende circulaire plantenpotten gemaakt van afval komt van één van onze nationale symbolen, de tulp. De tulp is ons belangrijkste exportproduct. Dit jaar zullen er ongeveer 1.7 miljard een vaas vinden in landen over de hele wereld. Deze tulpen worden door ongeveer 400 Nederlandse bloementelers gekweekt. De tulp staat symbool voor gebed, toewijding, onderzoek, inkeer en als verklaring van liefde. Laat zien waar je van gemaakt bent en maak de circulaire economie zichtbaar op het kantoor met de circulaire 3D geprinte tulpen van NeverEnding Furniture. Door het plaatsen van deze circulaire producten gemaakt van afval verlaag je ook de CO2 footprint van je bedrijfsvoering.  

3D GEPRINTE PLANTENPOTTEN IN DE VORM VAN EEN TULP

NeverEnding Furniture is een collectie circulaire 3D geprinte meubelen. Dutch Design voor spraakmakende plantenpotten, tafels, lampen en stoelen. De eerste producten in de collectie zijn plantenpotten. 3 tulpen van dicht tot open, die in verschillende formaten, van klein tot heel groot, worden geproduceerd in Nederland.  

GRONDSTOF VAN HET ENE MEUBEL IS GRONDSTOF VOOR HET ANDERE MEUBEL

De meubelen worden 3D geprint vanuit gerecyclede thermoplasten. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht.

NEVERENDING FURNITURE VOOR VERANTWOORDE MEUBELEN DIE MEE KUNNEN VERANDEREN MET DE VERANDERENDE ORGANISATIE  

Door het nemen van verantwoordelijkheid voor de grondstoffen wordt de kringloop van grondstoffen gesloten. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.    

NEVERENDING FURNITURE VOORKOMT VERSPILLING DOOR ORDER TO PRINT EN INTRODUCEERT IDENTITEIT

Doordat er in de industrie veel wordt gewerkt met massaproductie in mallen, zijn veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst geworden zonder identiteit. Hier maken de circulaire producten van NeverEnding furniture het  verschil, alleen maken wat de klant nodig heeft. Door state of the art technologie en Large Scale 3D Printing worden met gerecyclede thermoplasten complexe vormen gemaakt met een minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die wij uitprinten.

MENSEN VERANDEREN DE WERELD DOOR ANDERS TE PRODUCEREN EN CONSUMEREN

De huidige meubelindustrie verspilt op gigantische schaal materiaal, dit bedraagt per jaar miljarden euro’s, dit kan zo niet langer. Aan de ene kan worden er grote hoeveelheden meubelen gemaakt waarvan niet alles wordt verkocht. Aan de andere kant gooien bedrijven en consumenten dagelijks miljoenen kilo’s meubelen weg. Zo worden de grondstoffen vernietigd en belanden op de afvalberg of als brandstof in de verbrandingsovens voor groene energie. Met het NeverEnding furniture brand ben je verzekerd dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt en wordt van dezelfde grondstof een  meubel in een andere vorm of kleur gemaakt.