Blog

LOKALE HENNEP ALS GRONDSTOF VOOR 3D GEPRINTE CIRCULAIRE PLANTENBAK IVY

Een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid en leefomgeving is plastic vervuiling, niet alleen in onze rivieren en oceanen, maar overal op aarde. Er is nu zelfs al een drijvend continent van plastic. Deze gigantische hoeveelheid plastic valt steeds meer uiteen in nanodeeltjes. Wat uiteindelijk in onze voedselketen beland.

Dit probleem is niet zomaar op te lossen, maar er wordt ijverig gewerkt aan een baanbrekende innovatieve oplossing. Het 3D-printen van circulair meubilair met natuurlijke materialen.

Hennep is de basis grondstof voor het 3D printen van de circulaire IVY plantenbakken. De vormen kunnen in verschillende afmetingen worden geprint. Tijdens haar levensduur is de IVY het spraakmakende toonbeeld van circulariteit op uw kantoor, school, winkel of hotel.

En als de IVY aan het einde is gekomen van haar leven kunnen de grondstoffen opnieuw worden gebruikt om andere meubelen van te printen. Alle materialen worden 100% hergebruikt en de verspilling van grondstoffen voorkomen. De waarde van de grondstof wordt terug betaald aan degene die geïnvesteerd heeft in deze duurzame circulaire plantenbakken. Per kilogram meubel ontvangt de eigenaar van de grondstoffen 5 euro retour.

Start vandaag met je kantoor anders in te richten. Help mee om de 11.000.000.000 kilo fast furniture  die we per jaar in Europa weggegooien te veranderen in een oneindige bron van grondstoffen.