voorbeelden uit de circulaire economie

LESSGO LOGISTIEKE HUB ALPHEN AAN DEN RIJN WORDT CIRCULAIRE HOTSPOT

De slimme integrale logistieke oplossingen van Lessgo spelen een cruciale rol om de verkeersdruk op het binnenstedelijk gebied en het wegennet te verlichten. CO2 en fijnstof worden hiermee flink gereduceerd en de veiligheid neemt toe omdat er minder vrachtwagens op de weg zijn. Vanaf 1 juli opent Lessgo aan de Koperweg de eerste logistieke HUB voor de gemeente Alphen aan den Rijn. Gelegen aan zowel het water als het wegennet zijn ze perfect uitgerust voor hun belangrijke taak.

Lessgo zorgt voor efficiënter vervoer, sterkte reductie CO2 en fijnstof

Het bundelen van business to business goederenverkeer is noodzakelijk om de vervoersbewegingen fors te reduceren en hiermee de CO2 en fijnstof flink te verlagen. Onze centrale HUB faciliteert in deze dienstverlening en onze klanten adviseren wij hoe hun bestellingen te organiseren zodat er zo min mogelijk fragmentatie ontstaat en er afstemming is over het aantal bestellingen dat gedaan en gecombineerd wordt. Zo staan er niet voor 20 bestellingen 20 vrachtwagens voor de deur maar voor 20 bestellingen staat er 1 Lessgo voor de deur. Dat scheelt een hoop tijd en het vervoer zelf wordt CO2 vrij uitgevoerd.

Gezond en circulair kantoor om zelf te zien hoe het moet.

Lessgo wil vernieuwen, verbeteren, en vergroenen. Zuinig omgaan met onze grondstoffen en lokaal zaken doen. Ons kantoor wilden we daarom gezond en circulair laten inrichten. TRIBOO heeft ons kantoor circulair ingericht als een grondstoffenbank met een CO2 footprint die 60% lager is dan traditionele kantoorinrichting.

Onze eigen proeftuin met kantoorinrichting gemaakt van afval.

Voor ons de eerste keer dat we met zoveel aandacht een kantoor inrichten. Kantoormeubilair zonder schadelijke stoffen als FORMALDEHYDE? Gemaakt van afval? Hoe kun je alle onderdelen hergebruiken als ze hun oorspronkelijke functie verliezen? Allemaal uitdagende vragen waar wij met de kennis en technologie van TRIBOO praktische antwoorden op kregen. Zo konden wij samen invulling geven aan onze wens om afval te veranderen in spraakmakende circulaire inrichting.

Circulaire economie draait om logistiek

In de lineaire wereld verkopen we producten ONE WAY en zadelen we anderen op met de afvalkosten omdat de producten die zijn gemaakt waardeloos zijn. In de circulaire wereld komen de producten weer terug omdat de grondstoffen waardevol zijn. De klant ontvangt in plaats van een factuur, de grondstofwaarde terug in euro’s. Lessgo zal na haar opening haar dienstverlening uitbreiden samen met TRIBOO om haar dienstverlening af te stemmen op producenten die hun waardevolle producten weer terug willen hebben om er andere circulaire producten van te maken. Hiermee is zij de eerste HUB in Nederland die zich hierop specialiseert.

TRIBOO blijft eigenaar van de grondstoffen en samen zorgen we ervoor dat grondstoffen nooit meer veranderen in afval.  

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen