voorbeelden uit de circulaire economie

KOPPERT CRESS VERLAAGT CO2 FOOTPRINT KANTOOR MET TRIBOO

Ken je die situatie?Jij bent bezig om de bedrijfsvoering en het kantoor te verduurzamen. Na wat googelen en logisch nadenken zijn er heel veel maatregelen die je al hebt genomen. Je hebt al groene energie gekocht, lampen zijn vervangen door ledlampen, het wagenpark bestaat al uit zuinige en elektrische auto's, het afval wordt al centraal opgehaald en gescheiden. Wat is nu de volgende stap? Hoe ga je ervoor zorgen dat je groeit van 50% duurzaam naar 80% duurzaamheid?

TRIBOO RICHT ZICH 100% OP CIRCULAIR

Internationale biologische tuinbouwer Koppert Cress had precies dezelfde uitdaging. Op eigen kracht zijn er al heel veel goede maatregelen genomen, maar het lukte het niet goed om de volgende stap te zetten. Na een rondje langs de bestaande leveranciers kwam men ook niet verder. Tot wij met elkaar in gesprek kwamen en ontdekten dat we hetzelfde DNA hebben. Verduurzamen gaat niet om kletsen en ideeën verzinnen. Doen is duurzaam.

STAP VOOR STAP DE CO2 FOOTPRINT VERLAGEN

Daarom zijn Koppert Cress en TRIBOO begonnen om het kantoor van Koppert Cress te verduurzamen én de Co2 footprint te verlagen. Stap voor stap, project voor project.

Deze circulaire ontmoetingscorner is de eerste case. Alle meubels in deze hoek zijn gemaakt van afval en 100% herbuikbaar. Hierdoor hebben de meubels een lagere CO2 footprint en lossen we tegelijk het afvalprobleem op.

TRIBOO zorgt dat grondstoffen nooit meer afval worden. Deze circulaire koffiehoek is gemaakt van oude koelkasten en tuinmeubelen en volledig geproduceerd met een 3D-print-robot. Afval dat was bestemd voor de verbrandingsoven, is zo gered en heeft een nieuw leven gekregen in de vorm van deze producten. Zo laten we samen zien dat het kan.

SAMENWERKEN MET EEN MISSIE

Koppert Cress & TRIBOO werken zo project voor project aan een spraakmakend kantoor dat past bij de missie en identiteit van Koppert Cress. Zo maken we samen de wereld gezonder en mooier.

Bent u ook opzoek om uw circulaire missie waar te maken? Wilt u stappen maken om uw bedrijfsvoering circulaire te maken, maar weet u niet waar te beginnen?

Neem contact met ons op. Samen maken we het verschil en werken we aan de afvalloze kantoren van de toekomst.

Stap voor stap.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen