voorbeelden uit de circulaire economie

Koninklijke Bibliotheek vindt de weg met circulaire signing en wayfinding

De Koninklijke Bibliotheek heeft een prachtig gebouw, maar door de diverse verdiepingen en gebouwdelen kon je er verdwalen. De oplossing? Goed uitgedachte signing en wayfinding. En omdat circulariteit hoog op de agenda staat in de KB, is dit unieke concept bedacht en gemaakt van afval. Op 80.000 m2 kantoor maakt de KB, als nationale bibliotheek, de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar. Hierbij wordt bewust gekozen voor duurzame alternatieven die zijn gemaakt van afval en 100% herbruikbaar zijn aan het einde van de gebruikscyclus.

250 circulaire signing items

Voor de bewegwijzering is dezelfde keuze gemaakt. Meer dan 250 bordjes werden speciaal voor dit bijzondere gebouw ontworpen en geproduceerd van cellulose afval uit drankverpakkingen (ECOR). Dit materiaal is gezond, want het bevat geen toxins of formaldehyde. Daarnaast is het volledig biobased.

Het spraakmakende ontwerp laat het bronmateriaal altijd zien, zodat iedereen het verhaal van deze bijzondere producten mee krijgt.

Slim uitgedachte circulaire wayfinding

De bewegwijzering gidst bezoekers en medewerkers door de vier gebouwdelen heen. Elk deel heeft een eigen kleur gekregen, zodat het altijd duidelijk is waar je bent. In combinatie met een interactieve kaart op intranet, beide in samenwerking met BVLP ontworpen, kan iedereen snel zijn weg vinden. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie.

Het is niet moeilijk, begin!

Dit project laat zien dat circulariteit niet ingewikkeld is. Zelfs een eenvoudig product, zoals een signing bordje, kan eenvoudig op een alternatieve, circulaire manier gemaakt worden. Alle producten die nodig zijn in onze gebouwen, kunnen worden gemaakt van afval. Als je maar anders durft te kijken.

Bekijk alle circulaire producten van TRIBOO of neem contact op om de samenwerking te starten.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen