voorbeelden uit de circulaire economie

KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK KIEST VOOR NOTRASH

Het bewustzijn dat afval niet waardeloos is, wordt steeds meer bekend. Het zijn grondstoffen die we kunnen hergebruiken, als we er verantwoord mee omgaan. We willen een maatschappij zonder afval. Hoe doe je dat? Hoe draag je hier als individu en als organisatie aan bij? Hoe lever je een bijdrage om ervoor te zorgen dat onze grondstoffen niet weggegooid of verbrand worden?

TOT IN DE VEZELS GEMOTIVEERD OM ANDERS OM TE GAAN MET GRONDSTOFFEN

De facilitaire afdeling van de KB, nationale bibliotheek in Den Haag is intrinsiek gemotiveerd. Telkens doen ze een stap verder op weg naar de afvalloze maatschappij en de circulaire economie. Na de circulaire wand oplossingen van EverUse, gemaakt van celluloseafval van papier en karton, is er nu gekozen om met kunststof afvalvezels een mooi circulair product te introduceren in de kantooromgeving: het circulaire scheidingsstation De NOTRASH.

Wil jij ook een maatschappij zonder afval en weten hoe je hier als individu en organisatie aan kan bijdragen? Kijk de film en lees hier het verhaal.

AFVAL SCHEIDINGSSTATION NOTRASH SYMBOOL VOOR DE  AFVAL LOZE MAATSCHAPPIJ!

De NOTRASH is een 100% circulair afvalscheidingsstation geupcycled uit kunststof ‘afval’. Met dit modulaire systeem kunt u op een eenvoudige manier uw grondstoffen scheiden zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. De modules zorgen ervoor dat iedereen kan starten en een bijdrage kan leveren. Naarmate er meer stromen worden gescheiden kunnen er simpel modules bijgeplaatst worden. Zo scheidt u papier en karton, plastic, GFT, restafval en papieren bekertjes.

GRONDSTOFFEN GAAN NOOIT MEER VERLOREN, ZE VERANDEREN VAN VORM

Het doel van de NOTRASH is om uiteindelijk als circulair product overbodig te worden. Als we niet langer grondstoffen weggooien en de afvalloze maatschappij een realiteit is geworden zal de NOTRASH van vorm veranderen. De grondstof zal weer gebruikt worden om een ander circulair product te maken. De grondstof gaat nooit verloren.

ALTIJD WETEN WAAR DE GRONDSTOFFEN ZIJN MET DE TRACKER

Elke NO TRASH heeft een GrondstofTracker. Dankzij de tracker weten wij altijd waar hij is. De tracker wordt gescand met de mobiele telefoon en er kan zo eenvoudig een onderhoud- of een take-backverzoek gedaan worden. TRIBOO onderhoudt hem en haalt hem op als hij niet langer gebruikt wordt. TRIBOO zorgt dat de NOTRASH weer wordt verwerkt tot NOTRASH totdat hij een nieuw doel krijgt.

Samen nemen we verantwoordelijkheid voor grondstoffen en bouwen mee aan de afvalloze samenleving en de circulaire economie. Zet de NOTRASH in uw organisatie!

Klik hieronder voor meer informatie.

http://www.triboo.nl/notrash/triboo-no-trash-circulaire-afvalbak.html

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen