Blog

KOKEN MET GROENTEN EN KRUIDEN GEMAAKT VAN JE EIGEN AFVAL!

Je eigen afval als voedingsbodem voor de groenten en kruiden uit de eigen of bedrijfstuin. Smakelijk samengesteld en opgediend als heerlijk gezond gerecht.

Het afval probleem oplossen binnen 24 uur door waardeloos GFT afval te upcyclen naar waardevol compost. Deze compost gemaakt van je eigen GFT dient als voedingsbodem voor de groenten en kruiden uit de bedrijfstuin of eigen tuin die in het bedrijfsrestaurant of op je eigen tafel thuis opgediend worden. Een innovatieve oplossing waarbij iedereen een bijdrage levert, met als resultaat voor alle inspanning en liefde, een gezonde en energierijke maaltijd krijgt.

Ons eigen afval als voedingsbodem voor ons gezonde eten

Gezond eten vinden ze bij Sweco belangrijk. Erik van Schie en Kitty Sluisman vertellen: ”het is smakelijk en draagt bij aan het welzijn van onze medewerkers”. Gezond eten met veel verse groenten, fruit en andere heerlijke producten. Zo hebben we op maandag de ‘meatless monday’ geïntroduceerd, zijn onze vergaderlunches standaard vegetarisch en serveren we hierbij veel verse groenten en fruit.

Werk maken van gezond eten waarbij iedereen betrokken is en bijdraagt

Het afval, of liever de grondstoffen die we achterlaten, willen wij zoveel mogelijk zelf kunnen verwerken. En met onze eigen composteer machine, die nu een paar maanden volop in gebruik is, kan dat. Snij-afval, koffie droes, schillen en tuinafval wordt in 24 uur verwerkt tot een zeer rijke compost, die onze medewerkers mee kunnen nemen voor eigen gebruik. Zelfs onze klanten zijn enthousiast en maken gebruik van ons oneindig hervulbare containersysteem om gratis compost te scheppen.

Minder afval, minder vrachtwagens, minder CO2 en meer gezonde maaltijden

Door zelfredzaam te zijn en je bedrijfsvoering circulair te maken los je het afvalprobleem bij de bron op. Het bewustzijn bij de mensen wordt verruimd door ze te leren hoe je dit praktisch kunt realiseren. Deze ervaring en kennis worden weer gedeeld met onze klanten waardoor de cirkel rond is en mensen vanuit hun eigen kracht in het collectief een bijdrage leveren.