Blog

KANTOOR DUURZAAM DEKKER CIRCULAIR INGERICHT MET 1.533 KILO MINDER MATERIAAL EN 60% MINDER CO2

De inrichting is praktisch zonder opsmuk maar wel met mooie materialen, ruime werkplekken en een industriële look.

Dekker Zevenhuizen is een echt familiebedrijf en continuïteit is haar belangrijkste doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekendheid. Niet gericht op kortetermijnwinsten en -opbrengsten, maar willen tegemoetkomen aan de vraag van nu zonder de behoeftevoorziening van toekomstige generaties in het gedrang te brengen.

Dekker is een familiebedrijf dat sinds 1930 gevestigd is in Zevenhuizen. Ze is verregaand gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor het hele interieur. Je herkent de werkbladen aan de exclusieve kleuren en de strakke afwerking. Daarnaast bieden ze een ruim assortiment van even innovatieve als betrouwbare keuken- en sanitair producten zoals spoelbakken, kranen en verlichting.

SAMEN KANTOOR CIRCULAIR INRICHTEN MET TRIBOO WAT PAST BIJ DE IDENTITEIT VAN DEKKER

De inrichting is praktisch zonder opsmuk maar wel met mooie materialen, ruime werkplekken en een industriële look. We vinden het leuk om te spelen met materialen en nieuwe combinaties te maken. Dat vindt je terug in de vloer waar in gespeeld is met zachte en harde materialen,  de printertafels met plant maar ook de display van de kranen die niet alleen functioneel is maar ook als plantenrek functioneert.  Een belangrijk onderdeel van de sfeer zijn grote foto’s die onderdeel zijn van eigen trendreportages.  De glaswanden die in midden ruimte staan zijn niet aaneen gesloten maar zorgen voor een stuk geluidsbeheersing en brengt de grote ruimte meer in proporties waardoor een stuk geborgenheid ontstaat zonder aan daglicht in te boeten. Trefwoorden voor de inrichting zijn betonlook, staal, glas, warm hout, accent kleur roestbruin/rood en beplanting op verschillende hoogte niveaus.

DEKKER KIEST VOOR MINDER MATERIAAL EN MINDER CO2 MET DE 100% NL WERKPLEK

Als Nederlandse producent koos Dekker bewust voor de 100% NL werkplek van TRIBOO. Een werkplek waarbij het hoogte verstelbare frame, het #greengridz werkblad en het akoestische EverUse bureauscherm geproduceerd zijn in Nederland. Niet alleen is dat goed voor de werkgelegenheid maar het aantal afgelegde kilometers tot aan de klant is minimaal en dat scheelt weer CO2.

1.533 KILO MATERIAAL EN 60% CO2 BESPAARD OP 73 BUREAUS

In totaal zijn er 73 werkplekken gerealiseerd waarmee ten op zichten van traditionele massieve bureaubladen 1.533 kilo minder materiaal is gebruikt en 60% minder CO2 is uitgestoten. Door toepassing van EverUse materiaal in de 18 akoestische bureauschermen wordt in de constructie van het bureauscherm de cellulose vezels als biomassa opgeslagen. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product. Totaal betekent dit -144 kg CO2/kg product. Hiermee draagt de werkplek wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2. 

TWEE TOONAANGEVENDE NEDERLANDSE BEDRIJVEN MAKEN SAMEN HET VERSCHIL

DEKKER EN TRIBOO slaan als twee toonaangevende Nederlandse bedrijven de handen in elkaar bij het verminderen van materiaal, reduceren van CO2 en toepassen van vezels uit afvalreststromen. Hiermee produceren zij altijd dicht de klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.