Blog

IRON MOUNTAIN KIEST VOOR TRIBOO-WERKPLEK MET 60% MINDER CO2-UITSTOOT

Samen maakten we een planning en inmiddels zijn 120 Mountaineers blij met hun gezonde werkplek thuis én op kantoor.

U de beste service bieden lukt alleen wanneer wij zelf ook innoveren en gezond blijven. Daarom werken we bij Iron Mountain dagelijks aan onze processen én aan het verder verduurzamen van onze organisatie. Zo gingen we onlangs op zoek naar nieuwe Arbo verantwoorde en duurzame thuiswerkplekken voor onze medewerkers in Nederland en België. Onze keuze viel op kantoorinrichter TRIBOO.

Nick de Smedt, Operations Director Benelux, over de nieuwe werkplekken: “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond en veilig kunnen werken. Thuis en op kantoor. Natuurlijk moest de ergonomische werkplek er aantrekkelijk uitzien en goed in ieders interieur passen. Maar ook de hoeveelheid gebruikt materiaal, CO2-uitstoot, toxische stoffen, herkomst en de herbruikbaarheid waren belangrijk. Dit project is namelijk onderdeel van onze duurzame transformatieplannen om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu.”

Werkplek met 60% minder CO2-uitstoot

Iron Mountain koos uiteindelijk voor de circulaire thuiswerkplek van kantoorinrichter TRIBOO. Deze werkplek bevat een bureaublad gemaakt van afvalvezels, met 18 kilo minder materiaal en 60% minder CO2-uitstoot. Het lichte gewicht en de productie in Nederland schelen brandstof in het transport, wat de CO2-uitstoot verder vermindert.

De werkplek zorgt voor een gezonde werk- en leefomgeving zonder giftige stoffen als formaldehyde. Daarvan is de CARB2-certificering een bewijs. Ook draagt de constructie het Nordic Swan Ecolabel, een zeer streng en erkend Scandinavisch milieukeurmerk voor ecologische producten.

120 Mountaineers werken nu veilig en gezond

Het leveren van 120 werkplekken was een flinke logistieke klus die in korte tijd moest gebeuren. “Gelukkig verliep de communicatie met onze medewerkers en die van TRIBOO goed. Samen maakten we een planning en inmiddels zijn 120 Mountaineers blij met hun gezonde werkplek thuis én op kantoor. En daar profiteren ook onze klanten weer van”, aldus Nick.