Blog

INNOVATIEVE ONTMOETINGSTAFELS GEMAAKT VAN CELLULOSE AFVAL ZIJN GEZOND EN 100% HERBRUIKBAAR

Per vierkante meter vergadertafel verander je 12,5 kilo waardeloos cellulose afval in een waardevol circulair product en reduceer je 4,96 kilo CO2.

70 innovatieve meubelpanelen gemaakt van afval liggen klaar om mooie ontmoetingstafels van te gaan maken. Innovatief omdat deze panelen geen schadelijke stoffen bevatten en cradle to cradle gecertificeerd zijn. Innovatief omdat ze gemaakt zijn van cellulose afvalvezels geupcycled uit melkpakken. Innovatief omdat de lijm losmaakbaar is zodat het kernmateriaal 100% hergebruikt kan worden. Innovatief omdat u zelf een rol kunt spelen bij het in beweging zetten van de circulaire economie. Innovatief omdat uw duurzame ambities zichtbaar worden in het interieur van uw kantoor.  

PER VIERKANTE METER VERGADERTAFEL VERANDER JE 12,5 KILO WAARDELOOS CELLULOSE AFVAL IN EEN WAARDEVOL CIRCULAIR PRODUCT

Per vierkante meter ontmoetingstafel wordt er 12,5 kilo cellulose afval geupcycled tot een waardevol en gezond product. Per meubelpaneel betekent dit dat er 38 kilo afval niet beland in de verbrandingsoven, in de zee of onder de grond. Daarnaast sla je de CO2 van de biomassa op in het meubel en wordt de CO2 gereduceerd met 4,96 kg CO2/m2 of 14,7 kg CO2/paneel

WAAROM IS HET MEUBELPANEEL GEZOND EN INNOVATIEF?

Het meubelpaneel is innovatief door het materiaal waar het van gemaakt is en de manier waarop de vezels en het laminaat gebonden worden. Het is gemaakt van cellulose vezels. Geupcycled uit melkpakken die wij dagelijks weggooien en hierdoor belanden in het afval. De natuurlijke vezels worden met water, druk en met hitte geperst tot gezonde circulaire panelen. Er zitten geen giftige bestanddelen in en geen vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde. Dat is goed voor het welzijn van mens en milieu. Het is een cradle to cradle gecertificeerd basis materiaal.

HET BIJZONDERE GEHEIM ZIT ONDER DE AFWERKING VAN HET BLAD

Een onafgewerkt meubelpaneel herkent u nog niet als het blad van uw vergadertafel of de pantry waar u dagelijks uw koffie haalt. De panelen moeten nog worden afgewerkt. Op de traditionele manier wordt er een laminaat aangebracht met lijm waardoor de kern en het laminaat onlosmakelijk aan elkaar verbonden worden. Hierdoor kan het niet worden hergebruikt en beland het aan het einde van de levensduur in de verbrandingsoven.

HET KERNMATERIAAL KAN OPNIEUW GEBRUIKT WORDEN ALS PANEEL OF GRONDSTOF

Om dit circulair te doen en de kern van het paneel te kunnen hergebruiken passen wij een revolutionaire innovatie toe. Zo kunnen wij de materialen op een gezonde manier aan elkaar verbinden en op een gezonde manier weer van elkaar scheiden. Eenvoudig met warmte. Hierdoor kan het kernmateriaal opnieuw hergebruikt worden door het te voorzien van een andere afwerking of het kernmateriaal te laten verpulpen tot grondstof en er zo opnieuw een meubelpaneel van te maken. Ook de lijm wordt volledig hergebruikt en blijft hiermee haar waarde behouden.

MAAR HET BELANGRIJKSTE KOMT NU EN DAT BENT U!

Zolang u niet betrokken bent en geen andere keuze gaat maken bij het inrichten van uw kantoor, gaat deze innovatie het niet redden. Dan blijven we op de oude manier materiaal verspillen, CO2 uitstoten en ons milieu belasten.

SAMEN ZETTEN WE DEZE REVOLUTIONAIRE INNOVATIES IN BEWEGING

TRIBOO zet samen met u deze revolutionaire innovaties in beweging en maakt de oplossing voor u beschikbaar. Niet door te praten maar door te doen. Wij hebben 2.660 kilo waardeloos afval verandert in 70 waardevolle meubelpanelen. Als u ze gaat gebruiken als bureaublad, vergadertafel of pantry zet u de circulaire economie samen met ons in beweging en komt de afvalloze maatschappij stap voor stap dichterbij. Doe mee en wacht niet langer.

VERANDER EEN UNIEK MEUBELPANEEL GEMAAKT VAN AFVAL IN EEN  GEZONDE EN 100% HERBRUIKBARE VERGADERTAFEL EN ZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING.