voorbeelden uit de circulaire economie

HOE VERANDER JE WAARDELOOS AFVAL IN EEN WAARDEVOL WIT SCHAAP

Jaarlijks gooien we voor 70 miljoen euro aan grondstoffen weg, die we gewoon opnieuw hadden kunnen gebruiken. Niet echt een goede oplossing, nu onze grondstoffen steeds schaarser worden en we moeten zorgen dat de CO2 uitstoot van onze samenleving significant gaat dalen.

HET WITTE SCHAAP STIMULEERT AL UW ZINTUIGEN ALS TOONBEELD VAN CIRCULARITEIT.

De grondstoffen die gebruikt zijn om het Witte Schaap te maken bestaan uit oude koelkasten, geperst huisvuil en textiel wat normaliter de verbrandingsoven in gaat. Stuk voor stuk grondstoffen die beland zijn op de afvalberg. De pot is 3D geprint, waarbij de poten van het schaap, door middel van frictie zich vastzetten in de pot. Hierdoor zijn de materialen weer makkelijk los te maken en in mono stromen weer 100% her te gebruiken.  

CIRCULAIRE ECONOMIE EN AFVALLOZE MAATSCHAPPIJ ZICHTBAAR OP UW KANTOOR

Op een spraakmakende manier wordt afval loze maatschappij en circulaire economie zichtbaar op uw kantoor. Het witte schaap kan alleen of als kudde ingezet worden om uw kantoor te vergroenen. Als divider tussen werkplekken zorgt hij ervoor dat er voldoende zuurstof beschikbaar is voor de hersenen en de schadelijke stoffen als FORMALDEHYDE opgenomen worden.

EEN VERHAAL WAAR IEDEREEN OVER BLIJFT PRATEN

Medewerkers praten er over, hoe kan een koelkast toch een planten pot worden? Klanten praten er over, het is super fun om te laten zien waar je als bedrijf mee bezig bent. En ’s avonds aan de tafel thuis is het ook een mooi verhaal om te delen met je kinderen. Hoe het bedrijf van mama of papa anders omgaat met grondstoffen en we zo zuiniger omgaan met ons milieu.

HET KAN ANDERS! UW KANTOOR INGERICHT ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOFFENBANK

Uw kantoor wordt mooier als ooit te voren en u slaat hoogwaardige grondstoffen op die later weer gebruikt kunnen worden om nieuwe circulaire producten van te maken. Wilt u ook verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor onze grondstoffen? Verander dan samen met ons 2 koelkasten in dit spraakmakende circulaire product en laat zien waar u van gemaakt bent.  

MADE IN HOLLAND DRAAGT BIJ AAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN REDUCTIE CO@ UITSTOOT   

Onze potten zijn gemaakt in Nederland. Door lokaal te produceren,  gebruik te maken van lokale grondstoffen en te werken met top designers uit Nederland zorgen we voor een sterke propositie waarbij de werkgelegenheid in Nederland verbeterd word. Wij reduceren CO2 uitstoot door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken,  efficiënte productie technieken toe te passen en weinig kilometers te maken.

PRODUCT AS A SERVICE

Alles is tijdelijk en we kunnen niets bezitten. Omdat wij als mensen niet kunnen omgaan met bezit gooien we grondstoffen weg en worden ze vernietigd in de verbrandingsovens. Als u ook net als wij gelooft dat verantwoordelijkheid de sleutel is tot de afval loze maatschappij en de circulaire economie, word dan zelf geen eigenaar van het product. Leg deze bij de organisatie van TRIBOO. Wij zorgen er voor dat grondstoffen niet meer worden weggegooid maar worden hergebruikt en gemaakt tot andere circulaire producten. Als uw mensen en organisatie veranderd doordat uw klanten of markt veranderd, dan verandert de circulaire inrichting met u mee. U betaald voor onze service zonder schuldgevoel te hebben over onverantwoord omgaan met bezit. Wij zorgen er voor dat de investering in een circulaire inrichting zorgt voor een verbeterde propositie voor u en uw klanten.

VAN AFVALKOSTEN NAAR GRONDSTOFWAARDE NAAR KLANTWAARDE 

En als u er mee klaar bent gaan wij er weer mee door! TRIBOO blijft eigenaar van de grondstoffen en samen zorgen wij dat deze niet meer worden weggegooid. Aan het einde van de levensduur betalen wij u de grondstofwaarde van het product terug en maken wij er weer andere circulaire producten van!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen