Blog

HELP MEE EARTH OVERSHOOT DAY NAAR ACHTEREN TE SCHUIVEN DOOR MINDER MATERIAAL EN CO2 TE GEBRUIKEN BIJ HET INRICHTEN VAN WERKPLEKKEN OP KANTOREN EN THUIS

Vandaag is het voor Nederland Earth Overshoot Day. De dag dat we alle beschikbare natuurlijk resources voor het hele jaar hebben opgemaakt. Laten we deze dag, die ieder jaar naar voren schuift, weer verder naar voren komen? Of gaan we dit jaar op voorhand al direct andere keuzes maken om deze dag verder naar achteren te schuiven.

BESPAAR OP IEDERE WERKPLEK OF TAFEL MINIMAAL 18 KILO MATERIAAL EN 60% CO2

Met elke werk- of ontmoetingsplek die u inricht op het kantoor of thuis kunt u een enorme bijdrage leveren bij het verminderen van het gebruik van materiaal. Nog elke dag worden er bureaus uitgerust met zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bureaubladen in een afmeting van 1600x800mm ongeveer 25 kilo. Met #greengridz bureaubladen weegt hetzelfde blad met betere eigenschappen nog maar 7 kilo. Dat is een verschil van 18 kilo materiaal per blad wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken. Meer circulair en duurzaam als dat gaat het niet worden.  

WERELDWIJD KUNNEN WE SAMEN MILJARDEN KILOS MATERIAAL EN CO2 BESPAREN MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ MEUBELCONSTRUCTIE PANELEN

Massieve meubelconstructie panelen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Je ziet ze op het werk in de vorm van meubilair als bureaus, tafels, pantry’s en wanden en thuis als kasten, bedden en keukens. Wereldwijd is de markt voor deze panelen ongeveer USD 145 miljard. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden 24 uur per dag gemaakt. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag weggegooid. Gigantische hoeveelheden materiaal worden onttrokken aan de aarde en ongeveer 85% van de panelen die wordt weggegooid word verbrand. Als we alle massieve panelen vervangen door lichtgewicht #greengridz bedraagt de materiaal reductie miljarden kilo’s grondstoffen en CO2.  #greengridz, het meubelconstructie paneel van TRIBOO heeft een gezonde missie en gaat het verschil maken.