Blog

HELP MEE EARTH OVERSHOOT DAY 2022 NAAR ACHTEREN TE SCHUIVEN DOOR #GREENGRIDZ BUREAUBLADEN TE GEBRUIKEN

Ieder #greengridz bureaublad helpt mee #earthovershootday dag voor dag naar achteren te verplaatsen.

Op 12 april 2022 is het voor Nederland Earth Overshoot Day. De dag dat we alle beschikbare natuurlijk resources voor het hele jaar hebben opgemaakt. Laten we deze dag, die ieder jaar naar voren schuift, weer verder naar voren komen? Of gaan we dit jaar op voorhand al direct andere keuzes maken om deze dag verder naar achteren te schuiven.

Als het gaat over meubelen en het circulair inrichten van kantoren, is #greengridz de praktische oplossing die direct bijdraagt aan de vermindering van het gebruik van grondstoffen en CO2. Door in 2022 te kiezen voor werkplekken en tafels op kantoor en thuis uitgerust met een #greengridz werkblad, helpt u mee dag voor dag de #earthovershootday naar achteren te verplaatsen.  

BESPAAR OP IEDERE WERKPLEK OF TAFEL MINIMAAL 18 KILO MATERIAAL EN 60% CO2

Met elke werk- of ontmoetingsplek die u inricht op het kantoor of thuis kunt u een enorme bijdrage leveren bij het verminderen van het gebruik van materiaal. Nog elke dag worden er bureaus uitgerust met zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bureaubladen in een afmeting van 1600x800mm ongeveer 25 kilo. Met #greengridz bureaubladen weegt hetzelfde blad met betere eigenschappen nog maar 7 kilo. Dat is een verschil van 18 kilo materiaal per blad wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken. Meer circulair en duurzaam als dat gaat het niet worden.  

WERELDWIJD KUNNEN WE SAMEN MILJARDEN KILOS MATERIAAL EN CO2 BESPAREN MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ MEUBELCONSTRUCTIE PANELEN

Massieve meubelconstructie panelen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Je ziet ze op het werk in de vorm van meubilair als bureaus, tafels, pantry’s en wanden en thuis als kasten, bedden en keukens. Wereldwijd is de markt voor deze panelen ongeveer USD 145 miljard. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden 24 uur per dag gemaakt. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag weggegooid. Gigantische hoeveelheden materiaal worden onttrokken aan de aarde en ongeveer 85% van de panelen die wordt weggegooid word verbrand. Als we alle massieve panelen vervangen door lichtgewicht #greengridz bedraagt de materiaal reductie miljarden kilo’s grondstoffen en CO2.  #greengridz, het meubelconstructie paneel van TRIBOO heeft een gezonde missie en gaat het verschil maken.

60% TOT 90% MINDER MATERIAAL NODIG BIJ EEN #GREENGRIDZ BUREAUBLAD

Bij een 19mm #GREENGRIDZ lichtgewicht meubelpaneel wordt er 60% minder materiaal gebruikt dan een massief blad van spaanplaat of multiplex. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie. Met #GREENGRIDZ wordt er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde.

MATERIAAL NIET MEER GEBRUIKEN IS HET MEEST CIRCULAIR EN DUURZAAM

Als we massieve panelen vervangen voor lichtgewicht #GREENGRIDZ panelen kunnen we miljarden kilo’s per jaar aan materiaal besparen wereldwijd. De impact die dit heeft op materiaalgebruik en CO2 uitstoot is gigantisch. Hierdoor is het een meubelconstructiepaneel wat op industriële schaal kan bijdragen aan het realiseren van de sustainable development goals (SDG’s). Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal. Meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER GEWICHT

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is verkrijgbaar van 20mm tot 400mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af.