Blog

GRONDSTOFWAARDE ZORGT AUTOMATISCH DAT IETS WAARDEVOLS WEER TERUG KOMT

Een legendarisch meubelstuk gemaakt van 114 koelkasten of omgerekend 455 kilo grondstoffen is terug bij TRIBOO.

Een legendarisch meubelstuk gemaakt van 114 koelkasten of omgerekend 455 kilo grondstoffen is terug bij TRIBOO. Met zijn 4,80 meter lengte 1,20 meter breedte is deze tafel gemaakt van geupcyclede koelkasten een imposante verschijning. Met een spraakmakend design is deze spraakmakende ontmoetingstafel gemaakt om meer dan een leven lang mee te gaan.

THE LEGEND IS BACK

In 2016 richtte TRIBOO het kantoor in van Lokhorst bouw en ontwikkeling en werd deze organisatie de eerste circulaire aannemer in Europa die werkte op afval! In het interieur werd de circulaire economie en afvalloze maatschappij zichtbaar gemaakt door ruim 1500 kilo afvalvezels, 600 kilo gerecyclede kunststoffen en 225 kilo hergebruikt hout te veranderen in waardevolle circulaire kantoorinrichting. Door verandering in de organisatie kon de tafel niet langer geplaatst worden en kreeg TRIBOO een take back verzoek binnen via de NFC chip die op het product zit. Na de grondstofwaarde te hebben betaald is de tafel nu weer terug bij TRIBOO om na een kleine pitstop weer op zoek te gaan naar een nieuwe plaats waar hij kan shinen.

SAMEN DE EERSTE STAPPEN ZETTEN OM VERANTWOORDELIJKHEID TE NEMEN

Samen met TRIBOO nam zij de eerste stappen om verantwoordelijkheid te nemen voor de waardevolle grondstoffen die onbewust worden weggegooid. 150 werkplekken, een mega ontmoetingstafel gemaakt van oude koelkasten, 3D robotic printed stoelen, hergebruikte damwanden die 80 jaar in het water gestaan hebben waarmee oude kastjes omkleed zijn, tafels van afvalvezels, aanlandeilanden van geperst stro en zelfs de vergadertafel/tafeltennis tafel, signing en scheidingstations zijn gemaakt van afvalvezels.

UNIEKE KANS OM EEN COOLE RUIMTE CIRCULAIR IN TE RICHTEN

Er is nu een unieke kans voor organisaties om deze legendarische tafel en bijbehorende 3D geprinte stoelen weer te gaan gebruiken en verzorgen. Hiermee kan je de meest COOLE en spraakmakende ruimte inrichten op je kantoor met een fantastisch verhaal over hoe je waardeloos afval kunt veranderen in waardevolle circulaire kantoorinrichting.

Wil je dat deze coole tafel bij jou op het kantoor komt te staan neem contact op. Neem samen met ons verantwoordelijkheid voor onze grondstoffen en laat de circulaire economie zien in je interieur.