Blog

#GREENGRIDZ XXXL - SUPER LANGE – SUPER LICHTE – SUPER STERKE TAFELBLADEN

Wat de werkbladen van #greengridz echt bijzonder maakt is dat ze tot 5100mm lengte kunnen worden gemaakt uit een stuk.

Circulaire tafelbladen en meubels maken van #greengridz zorgt voor minder materiaal, minder CO2 en minder afval. Hiermee is het een praktische oplossing die inhoud geeft aan de uitvoering van SDG12, verantwoorde productie en consumptie, van de United Nations. En als we allemaal lichtgewicht #greengridz gaan gebruiken in plaats van massieve bladen bij de circulaire inrichting van onze organisaties dan zorgen we er samen voor dat Earth Overshoot Day dag voor dag naar achteren schuift waardoor we beter omgaan met de grondstoffen van onze aarde.  

TAFELBLAD VAN 5100MM LENGTE UIT EEN STUK

Al deze duurzaamheidseigenschappen zijn fantastisch omdat ze praktische invulling geven aan de verandering die nodig is om te komen tot een circulaire economie en afvalloze maatschappij. Echter #greengrdz heeft nog veel meer spraakmakende eigenschappen zoals bijvoorbeeld de lengte van het blad. Uitermate geschikt zijn de bladen voor bureaus en vergadertafels op kantoren in allerlei vormen, afmetingen en diktes. Maar wat de werkbladen van #greengridz echt bijzonder maken is dat ze tot 5100mm lengte kunnen worden gemaakt uit een stuk. Dat zijn met recht imposante tafelbladen van formaat. De dikte varieert van 24mm tot 100mm. En als de bladen gekoppeld worden kun je oneindig lange tafels bouwen in allerlei vormen vouwen die super licht wegen.

VERGADERTAFELS VOOR 16 PERSONEN DIE SUPER LICHT WEGEN EN NIET BUIGEN

Het blad is door het interne grid super stijf en buigt hierdoor nauwelijks door. Hierdoor is het een  kernmateriaal bij uitstek om lange tafels met een werkblad uit een stuk te bouwen. Je hoeft het blad niet langer op te delen, wat de esthetische looks ook significant verbeteren. Ook voor het vervoeren, het sjouwen en handelen op de locatie is het fijn omdat de bladen super licht zijn in gewicht.    

PRAKTISCHE OPLOSSING DIE INVULLING GEEFT AAN SDG12 MEER PRODUCEREN MET MINDER

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

SDG 12 VERZEKER DUURZAME CONSUMPTIE- EN PRODUCTIEPATRONEN

Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’. Nog elke dag worden er bureaus en tafels uitgerust met zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bureaubladen in een afmeting van 1600x800mm en 20mm dik ongeveer 25 kilo. Met #GREENGRIDZ tafelbladen weegt hetzelfde blad met betere eigenschappen nog maar 7 kilo. Dat is een verschil van 18 kilo materiaal per blad wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken. Meer circulair en duurzaam als dat gaat het niet worden.  

WERELDWIJD KUNNEN WE SAMEN MILJARDEN KILOS MATERIAAL EN CO2 BESPAREN MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ MEUBELCONSTRUCTIE PANELEN

Massieve meubelconstructie panelen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Je ziet ze op het werk in de vorm van meubilair als bureaus, tafels, pantry’s en wanden en thuis als kasten, bedden en keukens. Wereldwijd is de markt voor deze panelen ongeveer USD 145 miljard. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden 24 uur per dag gemaakt. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag weggegooid. Gigantische hoeveelheden materiaal worden onttrokken aan de aarde en ongeveer 85% van de panelen die wordt weggegooid word verbrand. Als we alle massieve panelen vervangen door lichtgewicht #greengridz bedraagt de materiaal reductie miljarden kilo’s grondstoffen en CO2.  

DE MEUBELINDUSTRIE KAN VANAF NU EEN SUBSTANTIËLE BIJDRAGE GAAN LEVEREN AAN DE REDUCTIE VAN GRONDSTOFFEN EN CO2

De maatschappelijke opgave qua gezondheid, duurzaamheid en circulariteit is om zuinig met grondstoffen om te gaan, geen afval te produceren en CO2 te besparen. Vanaf nu kan de meubelindustrie een substantiële bijdrage leveren bij de realisatie hiervan zodat de afval loze maatschappij en circulaire economie een realiteit gaan worden. Simpelweg een ander meubelpaneel toepassen verandert je score van de laagste trede op de R ladder naar de hoogste trede op de R ladder.

#GREENGRIDZ, HET MEUBELCONSTRUCTIE PANNEEL VAN TRIBOO HEEFT EEN GEZONDE MISSIE EN GAAT HET VERSCHIL MAKEN.