Blog

#GREENGRIDZ WOOD CIRCULAIRE THUISWERKPLEK VERRIJKT IEDER INTERIEUR MET NATUURLIJKE UITSTRALING

Hoe mooi zou het zijn als de keuze van afwerking van je bureaublad een esthetische verrijking is van jouw interieur dat met veel zorg is samengesteld.

Veel mensen die een circulaire werkplek thuis nodig hebben komen voor de keuze te staan welke afwerking ze willen op het bureaublad. Vaak is er dan de keuze uit een aantal standaard afwerkingen in HPL als wit, grijs of een beuken houtmotief wat als standaard geldt op de Nederlandse kantoren. Echter je thuis is niet ingericht als een kantoor. Hoe mooi zou het zijn als de keuze van afwerking van je bureaublad een esthetische verrijking is van jouw interieur dat met veel zorg is samengesteld. Met de #greengridz WOOD circulaire werkplekken, afgewerkt met houtfineer, is de keuze snel gemaakt.

DE MEEST CIRCULAIRE WERKPLEK VAN NEDERLAND MET EEN NATUURLIJKE UITSTRALING

Een thuiswerkplek uitgerust met het lichtgewicht bureaublad #greengridz WOOD ziet eruit als een massief houten paneel, voelt als een massief houten paneel, ruikt als een massief houten paneel maar is het niet. Er wordt meer dan de helft aan kilo’s materiaal bespaart t.o.v. traditionele thuiswerkplekken voorzien van massieve panelen, de CO2 reductie is 60% en er wordt zelfs CO2 opgeslagen. De collectie afwerkingen bestaat uit de Hollandse Iep, Hollandse eik, gerookte eik, wortelnoten en walnoten.

DUURZAAM FINEER IS HET #GREENGRIDZ VAN HET HOUT

Minder materiaal gebruiken is de sleutel voor een duurzame economie en betere wereld.  Fineer is een dun laagje hout van ongeveer 0,6mm wat gesneden wordt van een boomstam. Dit wordt aan elkaar gevoegd tot een vel op plaatmaat en aangebracht op een drager, #greengridz. Omdat fineer echt hout is, is het eigenlijk niet van massief te onderscheiden. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als massief hout. De houttekening en kleur zijn uniek, omdat het hier een natuurproduct betreft.

DE NATUURLIJKE UITSTRALING VAN HOUT GECOMBINEERD MET HET LICHTE GEWICHT VAN #GREENGRIDZ

Wel de uitstraling van een massief houten paneel maar niet het gewicht van een houten paneel. In alle opzichte een duurzamere oplossing. Door de stam op te snijden naar fineer kan je veel meer elementen de massieve uitstraling geven als dat het product ook echt van massief hout gemaakt is.

MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ WOOD HAAL JE MEER PANELEN UIT DEZELFDE M3 HOUT

De ervaring leert dat je uit 1m³ massief hout ongeveer 1000m² fineer haalt. Reken maar uit hoeveel #GREENGRIDZ WOOD je hier van kan maken. De rekensom is eenvoudig.

MET DE CIRCULAIRE THUISWERKPLEK VAN TRIBOO KOMT DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING

Door te kiezen voor een thuiswerkplek met een lichtgewicht #GREENGRIDZ bureaublad levert u automatisch een bijdrage bij het verminderen van het gebruik van materiaal, het verkleinen van de afvalberg en het reduceren van CO2. Als we alle thuiswerkplekken van Nederland voorzien van #greengridz bureaubladen dan besparen we met elkaar miljoenen kilo’s materiaal en CO2. Dat is pas werken aan een beter milieu! Daarnaast stimuleert uw aankoop de lokale economie omdat #GREENGRIDZ in Nederland gemaakt wordt.