Blog

#GREENGRIDZ OPGENOMEN IN STABU EN BEREIKBAAR VOOR IEDEREEN

Hierdoor wordt het heel makkelijk om in projecten het constructiepaneel met al haar kwaliteiten voor te schrijven en toe te passen.

Vanaf vandaag is het innovatieve lichtgewicht meubelconstructie paneel #GREENGRIDZ opgenomen in de STABU. Hierdoor wordt het voor architecten, gebouweigenaren, producenten en bouwers heel makkelijk om in projecten het constructiepaneel met al haar kwaliteiten voor te schrijven en toe te passen. Naast alle informatie en specificaties van de verschillende toepassingen van het paneel zijn er ook producten  gemaakt van #GREENGRIDZ opgenomen. De circulaire werkplek met het #GREENGRIDZ bureaublad en de circulaire vergadertafel met het circulaire werkblad.  

#GREENGRIDZ, HET CIRCULAIRE MEUBELCONSTRUCTIE PANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE

De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Door de innovatieve lichtgewicht constructie zijn er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan traditionele massieve meubelpanelen. De CO2 uitstoot ligt zelfs 60% lager. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht wordt er minder brandstof tijdens het transport gebruikt terwijl er 50% meer volume kan worden vervoerd. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld. Het constructiepaneel is sterk en stijf en buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling. Het paneel is CARB2 en Nordic Swan Ecolabel gecertificeerd.  

KETENSTANDAARD BOUW EN TECHNIEK

Als onafhankelijke en vakkundige partij, zorgt Ketenstandaard samen met haar partners en bijna 4.000 deelnemers, licentiehouders en 100 aangesloten softwarepartijen voor datastructuren die praktisch toepasbaar zijn voor elke rol in de gehele keten.

Ketenstandaard ontwikkelt, beheert en promoot de STABU Besteksystematiek, de ETIM Standaard en NL/SfB voor Classificatie, de DICO Standaard voor Communicatie, GS1 Standaard voor Identificatie, NL/SfB en de Fabrikant gebonden Productspecificaties. Hierdoor kan er beter en efficiënter worden ingespeeld op versnelling van de digitalisering in de hele bouwkolom.

De bijna 4.000 aangesloten deelnemers zijn actief in de hele bouwkolom, van opdrachtgevers, woningcorporaties, architecten, bestekschrijvers,  ingenieurs, bouw- en/of onderhoudsbedrijven, installateurs, schilders en groothandels tot fabrikanten en softwarepartners in de bouw, infra en techniek.

WAT IS DE STABU PRODUCTEN DATABASE

De STABU productendatabase is voor voorschrijvers en bouwers dé tool om fabrikanten en hun producten te bekijken en op kwalitatieve kenmerken te vergelijken. Alle relevante producten van alle toeleveranciers hebben daarom een duidelijke plaats in onze online database : STABU Fabrikantenindex. Uw productgegevens zijn beschikbaar via de Fabrikant gebonden Product Specificaties (FPS-en) voor de voorschrijvers en bouwers.

STABU voor fabrikanten

Al meer dan 30 jaar wisselt de bouwbranche data uit via de STABU-systematiek. In eerste instantie opgezet om een standaardbestek te maken voor woningbouw en utiliteitsbouw. Met de opkomst van BIM is de database van STABU uitgegroeid tot het basis-ingrediënt voor goede data uitwisseling gedurende het complete bouwproces.

De productendatabase van STABU is voor voorschrijvers en bouwers dé tool om fabrikanten en hun producten te bekijken en op kwalitatieve kenmerken te vergelijken. STABU maakt die zoektocht zo eenvoudig en effectief mogelijk .

Alle relevante producten van alle toeleveranciers hebben daarom een duidelijke plek in de online database gekregen: STABU Fabrikantenindex.

Op dit moment zijn er ruim 150.000 bouwproducten van ruim 500 fabrikanten uit binnen- en buitenland in de database opgenomen. In overleg met deze fabrikanten worden er koppelingen gelegd tussen hun productspecificaties, productinformatie, beschikbare CAD-informatie, instructiefilms, enzovoort.

De productendatabase van STABU is ook voor fabrikanten dé tool om hun FPS’en (Fabrikant Gebonden Productspecificaties) onder de aandacht te krijgen van de voorschrijvende markt. STABU wil die zoektocht zo eenvoudig, effectief en volledig mogelijk maken. De fabrikanten zijn vindbaar binnen de STABU2 database en hun producten zijn vindbaar in de STABU FabrikantenIndex die voor iedereen toegankelijk is.

LINK NAAR #GREENGRIDZ STABU PRODUCENTENDATABASE

https://www.stabu.nl/producten/search.aspx?function=showfabrikant&value=8648