voorbeelden uit de circulaire economie

#GREENGRIDZ MEUBELPANELEN IN DENEMARKEN SLUITEN AAN OP DE CULTUUR OM GEZOND EN DUURZAAM TE WILLEN PRODUCEREN

Partnership tussen TRIBOO uit Nederland en UPCYCLING SCANDINAVIA uit Denemarken maakt zich sterk om in Scandinavië te gaan opschalen op het gebied van circulaire meubelen geupcyled van gezonde grondstoffen met een lage CO2 footprint.

EVEN KENNISMAKEN MET UPCYCLING SCANDINAVIA

Upcycling Scandinavia is opgezet door Minik Helborg, Erik Serritslev Jørgensen en Søren Østergaard. Upcycling Scandinavië ontwikkelt nieuwe methoden voor het hergebruiken van papier, karton en plastic en is begonnen met het gebruik van nieuwe technologieën en productiemethoden om de vervuiling te verminderen. Afval als een waardevolle hulpbron. Minik werkt al meer dan 20 jaar in verkoop en marketing bij bedrijven op het gebied van onder meer IT en kantoormeubilair. Erik excelleert in bedrijfsontwikkeling en strategieën tot organisatieontwikkeling. Søren heeft zijn hele professionele carrière doorgebracht in de verkoop en marketing in de meubel en textiel industrie en heeft een passie voor het creëren van sterke, duurzame relaties. Samen vormen de drie enthousiastelingen en zakenmensen een sterk team dat vastberaden werkt aan het ontwikkelen van oplossingen die een verantwoorde aanpak volgen en helpen bij het aangaan van enkele van onze belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat en hulpbronnen.

TRIBOO EN UPCYCLING SCANDINAVIA A PERFECT MATCH

TRIBOO en Upcycling Scandinavia werken samen om de circulaire economie tot een realiteit te maken. Afval te verminderen, gezonde materialen in de maatschappij te brengen en CO2 uitstoot te reduceren. Bij Upcycling Scandinavia kun je nu ook terecht voor circulaire producten en oplossingen van TRIBOO, EverUse, #GREENGRIDZ en NeverEnding Kitchen. De mooie circulaire producten van Upcycling Scandinavia zijn exclusief verkrijgbaar bij TRIBOO.  

SAMEN OP PAD IN DENEMARKEN MET DE EHBO KOFFER VOOR ONGEZONDE KANTOOROMGEVINGEN

Na een voorbereiding van ruim 6 maanden zijn we met een team van 7 experts in de laatste week van oktober door Denemarken getrokken. De grote belangstelling vanuit Deense meubelproducenten is de samenwerking in een stroomversnelling gekomen. In Scandinavië is duurzaamheid geen USP maar iets wat normaal is in de bedrijfsvoering. Hierdoor begrijpen ze beter waar wij mee bezig zijn dan in andere landen en hoeven we ze niet te overtuigen dat dit de weg is die de meubelindustrie moet inslaan. De gezonde en herbruikbare oplossingen hebben wij nu gebracht zodat we voorruit kunnen. De EHBO voor ongezonde kantooromgevingen bedacht door TRIBOO is er nu ook in een Deense variant. Door de gezonde en herbruikbare materialen en constructies kan nu ook door andere organisaties een begin worden gemaakt met de circulaire transitie.

INNOVATIE #GREENGRIDZ MET VLAG EN WIMPEL GESLAAGD IN TESTEN

Verantwoordelijke organisaties gaan niet over een nacht ijs en zeker niet in Scandinavië. Het moet gezond en goed zijn. De innovatie werd in eerste instantie 6 maanden geleden sceptisch ontvangen. Men had verwacht dat productieprocessen en machinerie aangepast moest worden. Op locatie  hebben er inmiddels diverse testen plaatsgevonden, denk aan; zagen, boren, frezen, afplakken, rand afwerken. Daarnaast diverse duurtesten en buigtesten. Ondanks de hoge kwaliteitseisen is #GREENGRIDZ met vlag en wimpel geslaagd.

EERSTE GEZONDE WERKPLEK EN SALONTAFEL ZIJN GEMAAKT VAN #GREENGRIDZ EN EVERUSE

Door de positieve testresultaten is men op eigen initiatief meubels gaan produceren. Wij waren positief verrast toen ons een prachtige design salontafel en circulaire werkplek van #Greengridz en Everuse werd gepresenteerd. Deze producten waren de week ervoor ook al gepresenteerd op een toonaangevende beurs over duurzaamheid in Kopenhagen, om feedback te krijgen vanuit de markt. De reacties waren zeer positief.

#GREENGRIDZ 60% LICHTER DAN MASSIEVE MEUBELPLATEN

Het enthousiasme vanuit de productie was ontstaan doordat de platen vlak, sterk en stijf waren en er geen problemen waren ontstaan op de productielijnen. Maar waar ze echt blij van werden was het lichte gewicht van de #GREENGRIDZ Meubelpanelen. Ze zijn makkelijker te tillen en te handelen en dat is erg fijn als er honderden platen per dag door je handen gaan. Een #GREENGRIDZ meubelpaneel van 40mm dik heeft circa 60% minder gewicht dan een traditioneel meubelpaneel van spaanplaat of MDF. Spaanplaat weegt circa 18 kilo per m2 en #GREENGRIDZ circa 6 kilo per m2. Dat is een factor 3 lichter en dat is goed voor rug, fysieke fitheid en humeur van de mensen die er elke dag mee werken. Dit komt het welzijn en productiviteit ten goede.

MINDER GEWICHT MINDER CO2

Een ander bijkomend voordeel van minder gewicht is minder CO2. Aan de ene kant omdat er veel minder materiaal wordt gebruikt in het paneel. Aan de ander kant in transport waarbij veel minder brandstof verbruikt wordt doordat de vrachtwagen minder gewicht hoeft te transporteren. Daarnaast kan er ook meer volume getransporteerd worden. Een trailer kan maximaal 26 ton gewicht of 80m3 volume transporteren. Met massieve platen kan door het zware gewicht slechts de helft van de volume capaciteit benut worden. Met de lichtgewicht meubelpanelen van #GREENGRIDZ kan 100% van de volume capaciteit benut worden. Zo kan je in een keer tot drie keer meer meubelpanelen vervoeren dan traditioneel het geval is. Naast dat het efficiënt is, is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen