voorbeelden uit de circulaire economie

#GREENGRIDZ ECOR GEZONDE MEUBELPANELEN VOOR IEDEREEN!

TRIBOO en ECOR komen in een gezamenlijke ontwikkeling met een innovatief lichtgewicht meubelpaneel op de markt #GREENGRIDZ ECOR. Gemaakt van cellulose afval reststromen van oude melkpakken is de CO2 footprint 60% lager dan traditionele massieve bladen. Het meubelpaneel is 60% lichter en CARB2 gecertificeerd. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE.

TRIBOO BRENGT #GREENGRIDZ MEUBELPANEEL OP DE MARKT VOOR IEDEREEN

Onze missie is duidelijk en zonder compromis: Elk meubel in Nederland gezond, verantwoord en circulair maken. Op industriële schaal impact maken, bij het verkleinen van de afvalberg en het reduceren van CO2, kan niemand alleen. Daarom wordt het gezonde en herbruikbare alternatief voor traditionele zware panelen voor iedereen. Dit doen wij samen met meubelproducenten, interieurbouwers, inrichters en iedereen die meubelpanelen wil verwerken tot duurzame oplossingen.

BUREAUBLAD #GREENGRIDZ ECOR OPSLAGMODULE VOOR CO2 EN GEZONDE NATUURLIJKE VEZELS

Het gepatenteerde GRID gecombineerd met de materiaaltechnologie van ECOR zorgt voor een  circulair, lichtgewicht bureaublad met de laagste CO2 emissie van Nederland. Het bevat geen schadelijke, giftige stoffen zoals toegevoegde FORMALDEHYDE. Er zijn minder grondstoffen nodig, het is biologisch afbreekbaar en wordt gemaakt in Nederland.

DEZELFDE CELLULOSE GRONDSTOF VERANDERT KEER OP KEER IN EEN ANDER CIRCULAIR PRODUCT

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hierbij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in een keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.

ECOR

ECOR is een duurzaam, 100% gerecycled materiaal gemaakt van afval uit lokale afvalstromen. Natuurlijke vezels zoals oud papier, textiel en miscanthus worden omgezet in een hoogwaardige grondstof. Het materiaal is veelzijdig, biobased, niet-toxisch en volledig recyclebaar. Het materiaal is multifunctioneel, sterk, licht van gewicht en op veel manieren vorm te geven.

De grondstof voor ECOR bestaat uit biomassa in plaats van fossiele grondstoffen. De biomassa is afkomstig van gewassen die groeien op land of in zee. Reststromen uit de bosbouw, agrarische sector en gerecycled stedelijk afval. Hierdoor heeft ECOR twee belangrijke voordelen ten opzichte van fossiele grondstoffen. Ten eerste kan het product worden omgezet in een ander product met maximaal behoud van de hoogwaardigheid van de grondstof en een minimale productie van afval. Daarnaast is biomassa CO2-neutraal vanwege de korte koolstofcyclus. ECOR is 100% non toxic, volledig cradle to cradle (gecertificeerd)  en formaldehyde vrij.

ECOR is met behulp van warmte en druk gemaakt van water en natuurlijke vezels. Bij het productieproces zijn geen hechtmiddelen gebruikt en 99% van het gebruikte water wordt hergebruikt. Het proces is CO2 neutraal. De productie van bijvoorbeeld een kantoorinrichting op basis van dit duurzame materiaal is schoon en eenvoudig. Het materiaal kan met behulp van een laser worden gesneden en met behulp van gereedschap worden bewerkt. De productie levert géén afval op. Zaagverlies gaat terug naar de ECOR fabriek.

Waar worden #GREENGRIDZ ECOR meubelpanelen toegepast?

#GREENGRIDZ wordt gebruikt voor verschillende circulaire toepassingen zoals bureau bladen, meubelen, kasten, schuifdeuren, akoestische panelen, wandsystemen, bewegwijzering, dikke vloeren, stands voor beurzen, winkelinrichting en interieur decoratie.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen