Blog

#GREENGRIDZ BETER VOOR DE RUG VAN WILFRED VERBRUGGEN

40 jaar lang zware massieve panelen en meubelen maken en sjouwen heeft mijn lichaam versleten.

Wilfred Verbruggen werd geboren op 14 december 1966 in Dreumel, een pittoresk dorpje in het land van maas en waal. Wilfred wist het al op vroege leeftijd, hij wilde met zijn handen gaan werken. Altijd bezig met dingen maken, bootjes van klompen of een hockeystick voor op het ijs, wat zijn ogen zagen konden zijn handen maken.

Wilfred was een echte doener en na de LTS naar de MTS om daar er achter te komen dat hij geen zin meer had in leren maar geld wilde gaan verdienen. In het timmerbedrijf van zijn vader maakten ze keukens en meubels. Alles wat er maar van hout gemaakt kon worden deden ze. Hout is mooi maar ook zwaar en er moest veel getild worden zowel bij het maken als ook bij het bij de klanten naar binnen brengen en installeren. Zwaar werk wat zijn uitwerking had op zijn lichaam. Hij leerde veel in het timmerbedrijf maar kon er uiteindelijk zijn draai niet vinden.

Na aantal jaren als zelfstandig ondernemer te opereren lukte het door een aantal tegenslagen niet om zijn eigen timmerwerkplaats, spuiterij en showroom rendabel te exploiteren. Hij koos er voor om in loondienst verschillende beroepen uit te oefenen tot hij gebeld werd door GISPEN, de bekende Nederlandse meubelproducent.    

WILFRED KON NAAR BUITEN OM ZIJN ENORME TALENT TE ONTPLOOIEN

Hij kon beginnen als buitendienst monteur. De eerste maanden zou hij alle productlijnen doorlopen om ervaring met de producten op te doen. Dat bleef bij een en hij stond de hele dag bureaus in elkaar te schroeven, iets wat niet zijn ding was en waar Wilfred al gauw genoeg van kreeg. Dit viel GISPEN ook op en Wilfred kon naar buiten om zijn enorme talent te ontplooien op mooie projecten als ABN AMRO, Hoge School van Eindhoven tot zelfs klussen die uitgevoerd werden in Parijs.  

40 JAAR LANG ZWARE PANELEN SJOUWEN HEEFT MIJN LICHAAM VERSLETEN

40 jaar lang zware panelen en meubelen sjouwen heeft een negatieve uitwerking gehad op zijn lichaam.  Allebei de enkelbanden gescheurd, de meniscus in beide knieën, versleten onderrug waar hij iedere 6 weken voor behandeld word door een chiropractor, tunnelsyndroom aan allebei de polsen, tennis elle bogen en sinds kort een beginnende verharding van een spier in zijn hand en een vinger die soms uit de kom schiet.

IK DENK DAT TRIBOO DE SPIJKER OP DE KOP SLAAT MET DIT CIRCULAIRE PRODUCT

Het is heel belangrijk dat je op let wat je met je lichaam doet. En het is mooi dat er een bedrijf komt als TRIBOO dat met #greengridz meubelconstructie panelen hierop inspeelt. In plaats van het gewicht van een massief meubelpaneel ga je in de weer met slechts een derde van het gewicht. Ik denk dat TRIBOO de spijker op de kop slaat met dit product en ik hoop dat ik nog vaak met #greengridz mag werken.  

Dit was in het kort de levensloop van Wilfred Verbruggen. De belangrijkste les die hij met iedereen wil delen ligt voor de hand, is eenvoudig en heel duidelijk!

LET OP JE LICHAAM WANT JE HEBT ER MAAR EEN!